10 fouten die iedere bruid maakt 

Je bent net ten huwelijk gevraagd en je staat te po-pe-len om jurken te passen en een episch trouwfeest te plannen. Maar pas op! Een hoge dosis enthousiasme in combinatie met een gebrek aan bruiloftorganisatie-ervaring kan ervoor zorgen dat je belangrijke details over het hoofd ziet. We helpen je even…

10 fouten die iedere bruid maakt

1 Happyhappyjoyjoy

Jullie bruiloft is júllie dag, dat staat voorop. Maar bedenk wel dat tevreden gasten voor een supersfeer zorgen. Houd daarom rekening met de kosten die ook zij maken om jullie mooiste dag mee te vieren, verwen en verras ze waar mogelijk én denk mee met vervoer- of overnachtingsmogelijkheden. Enne, wees een beetje extra lief voor de singles onder jullie gasten (lees: plaats ze niet met z’n allen aan een zielige singles-tafel…).

2 Perfecte match

Natuurlijk moet je voor je droomjurk gaan! Denk echter eerst even na over de sfeer en setting van jullie bruiloft voordat je hem koopt. Een enorme prinsessenjurk op een relaxed strandfeest: niet zo chill. Een enorme prinsessenjurk op een kasteelbruiloft of een luxe hotel: past perfect.

3 Maestro

Ceremoniemeester zijn: een grote eer, maar ook een grote uitdaging. Bedenk goed wie je hiervoor vraagt en besef dat die persoon jullie bruiloft niet volledig als gast beleeft. Kies iemand die het écht wil en bovendien een goede organisator is, stressbestendig, goed kan improviseren en geen angst heeft om groepen toe te spreken.

4 Like (of toch niet?)

Heb je liever niet dat de avondgasten overdag al op Facebook en Instagram kunnen zien wat geweldige outfits jullie dragen? Of dat gasten tijdens de ceremonie mee-fotograferen? Maak dit dan van tevoren kenbaar in een begeleidende brief bij de uitnodiging. Juist zo veel mogelijk smartphonefoto’s? Maak dan jullie eigen hashtag aan en geef deze door aan de gasten.

5 Afvallen

Nog even crashdiëten vlak voor je bruiloft: no-go. Start liever een half jaar voor de grote dag met een gezond-eten-gezond-drinken-en-meer-bewegen-plan zodat je er op je bruiloft fit en stralend uitziet.

6 Strak plan

Voorkom stress door alle bruiloftsonderdelen een beetje ruim in te plannen. Houd bijvoorbeeld rekening met de extra tijd die het vervoer van plek A naar plek B inneemt. Dat duurt vaak iets langer dan de routeplanner aangeeft.

7 Check check dubbelcheck

Bel je leveranciers en bruiloftsspecialisten in de week voor de grote dag nog even na. Echt. Onze eigen redacteur Leanne maakte mee dat haar kapper de afspraak verkeerd had ingepland en op de ochtend van haar bruiloft Leannes bruidskapsel niet kon doen. Ai…

8 Extra food & drinks

Jullie zullen voor de gasten waarschijnlijk genoeg eten hebben geregeld. Maar geldt dat ook voor de fotograaf of videograaf die jullie ook voor het avondfeest hebben geboekt? Een lekker bordje eten zullen ze waarderen.

9 Opruimploeg

Een bruiloft met veel DIY: superleuk! Maar stem wel even af met jullie locatie wie alles weer opruimt. Voorziet jullie locatie hier niet in, vraag dan van tevoren aan de ceremoniemeester en een paar gasten of zij dat voor hun rekening willen nemen. Je wilt na het feest echt niet in je bruidsjurk nog pompons van het plafond halen.

10 Let. It. Go.

En misschien wel het allerbelangrijkste voornemen: gaan er dingen op dé dag niet helemaal als gepland? Houdt tante Emma zich niet aan de dresscode? Levert de patissier de verkeerde taart? Ach… laat het los. De reden dat jullie dit feestje vieren, is het huwelijk dat erna volgt. Jullie toekomst. Dus geniet van elk moment en lach om de kleine dingen die anders lopen dan verwacht.