Muzikale inspiratie voor jullie trouwceremonie! 

Muzikale inspiratie voor jullie trouwceremonie!
FOTO: Lux Visual Storytellers

Ga je voor dat liveoptreden van je getalenteerde zus of kies je voor een romantische playlist die je zelf hebt samengesteld? Het kiezen van de juiste muziek kan van een ceremonie iets heel unieks en persoonlijks maken. Met deze tips wordt jullie jawoord een muzikaal hoogstandje!

Heerlijke liefdesliedjes

Voor ieder onderdeel van je bruiloft is er ooit wel een fantastisch liedje gemaakt en dat betekent veel inspiratie voor jouw bruiloft! Wat dacht je bijvoorbeeld van “I’m Ready” van Bryan Adams bij jullie binnenkomst, “Love Me Tender” van Elvis voor na het jawoord en “Fly Me To The Moon” van Frank Sinatra bij het verlaten van de zaal? Stuk voor stuk heerlijke liefdesliedjes die goed passen bij de ceremonie.

Muzikale entree

Hoe mooi is het dat als jij aan de arm van je vader de zaal binnenkomt, jouw zus een prachtig lied zingt? Of een vriend die speciaal voor jullie een zelfgeschreven gitaarsolo aan jullie opdraagt? Je entree wordt onvergetelijk en het geeft een persoonlijke touch aan jullie ceremonie. Ook mooi: de traditionele muziek van “Daar komt de bruid”, of het romantische “Someone Like You” van Van Morrison.

Het jawoord

Jullie houden elkaars rechterhand vast en kijken elkaar diep in de ogen. Als jullie het jawoord uitspreken, is het extra mooi om dit bijzondere moment te versterken met muziek! Is er een nummer dat voor jullie heel speciaal is? Dan is dit hét moment om het te draaien! Ook heel mooi zijn “Thinking Out Loud” van Ed Sheeran of “This Is The Moment” van René Froger.

De ringen

Jullie schuiven de ringen aan elkaars vinger en dan is het officieel: jullie zijn man en vrouw! Is er een nummer dat het moment beter beschrijft dan “This Will Be (An Everlasting Love)” van Nathalie Cole? “Hugging and squeezing, and kissing and pleasing. Together forever, throughever whatever.”

Verlaten van de zaal

Het verlaten van de zaal als kersvers getrouwd stel kun je op allerlei manieren muzikaal invullen. Ga voor een romantisch liedje of juist een lekker uptempo nummer! Of wat dacht je van een liveoptreden? Werkelijk alles kan!

De mooiste liedjes

Ben jij nog op zoek naar mooie muziek voor je ceremonie? Wij hebben speciaal voor jullie deze afspeellijst samengesteld met een heleboel romantische muziekinspiratie!