Bruidegom in Black Tie

pak Wilvorst - smoking

Iets met James bond, iets met chic en vooral iets met trouwen… je hebt de term Black Tie vast al eens gehoord, maar wat houdt deze dresscode eigenlijk in?

Smoking hot

De basis van de Black Tie dresscode is zonder twijfel de smoking. Oftewel: een pak, met als bijzondere details onder meer een satijnen bies op de pantalon en satijnen revers. Onder de satijnen revers draag je een satijnen das. En daaronder prijkt een kraakwit overhemd, dat óf zwarte knoopjes óf een blinde sluiting heeft. Je completeert de look met een satijnen vlinderdas.

 Etiquette

Accessoires als de stropdas en een polshorloge kun je weglaten binnen deze dresscode. Een zakhorloge (aan zo’n mooi, gouden kettinkje) kan, maar de gedachte van het weglaten van een klokje is de volgende: een goed feest kent geen tijd!

Kleur bekennen

Wie smoking zegt, zegt meestal zwart. Toch hóéft dit niet. Veel bruidsmodemerken hebben tegenwoordig smokings in modernere kleurstellingen in hun collecties en dat pakt verrassend goed uit. Een smoking in donkerblauw, groen of bordeauxrood heeft alsnog die classy uitstraling maar dan in een kleur van nu.

 Schoenen maken de man

Je Black Tie-outfit is helemaal af met een paar shiny lakschoenen eronder. Kies een stel dat je ook na je eigen grote dag nog kunt blijven dragen. Naar een volgende bruiloft bijvoorbeeld, of het jaarlijkse bedrijfsfeest.

 Klassieker

Met bonte sokken of een mooie quote die je laat borduren aan de binnenkant van je colbert voeg je een accent toe dat jou en je outfit helemaal naar het hier en nu brengen. Maar een klassieke dresscode zou niet klassiek zijn, als je niet óók all-the-way kunt gaan. Wat dacht je van een heuse cummerband? Een brede ceintuur van satijn in dezelfde kleur als je smoking, die deels over de band van de pantalon wordt gedragen. Een riem laat je weg, want de cummerband houdt je overhemd op zijn plek.

Dame aan je zijde

De mooie vrouw aan jouw zijde of aan de zijde van je gasten doet ’t helemaal goed als zij zich – geheel volgens de Black Tie-dresscode – niet kleedt in een cocktailjurk. Wat wel kan, is een lange avondjurk. Liefst in een chique, donkere kleur zoals nachtblauw. Felle, bonte prints zijn een no-go.

 

Deel dit op Social Media