Bruidsfoto Award 2024

De Bruidsfoto Award 2024 is in volle gang! We zijn ongelooflijk trots en blij dat we bijna 800 adembenemende inzendingen hebben mogen ontvangen. Dankzij het scherpe oog van onze vakjury hebben we de crème de la crème geselecteerd.

Stem en win!

Jouw stem speelt een grote rol in de verkiezing en geeft jou ook een winstkans! Als je stemt, maak je kans op één van de tien Siebel Juweliers cadeaubonnen ter waarde van €100. Stem op minimaal twee foto’s per categorie. Stemmen doe je door op de foto te klikken.

Vind de perfecte bruidsfotograaf voor jouw grote dag

Zoek niet verder! De Bruidsfoto Award is jullie bron van inspiratie en dé plaats om de meest talentvolle bruidsfotografen uit Nederland en België te ontdekken.

De Bruidsfoto Award is meer dan een gewone fotoverkiezing. Het is een platform waar de top van de bruidsfotografie hun meest indrukwekkende foto’s deelt, allemaal strijdend voor de eervolle titel van ‘Mooiste Bruidsfoto van het Jaar’. Dit biedt jou de unieke kans om de nieuwste trends in bruidsfotografie te ontdekken en misschien zelfs de perfecte bruidsfotograaf voor jouw huwelijksdag te vinden! Begin met verkennen, laat je inspireren en breng je stem uit op jouw favoriete bruidsfoto’s. Draag bij aan het kiezen van de mooiste bruidsfoto van het jaar en ontdek jullie ideale bruidsfotograaf voor de meest bijzondere dag van je leven!

Categorieën Bruidsfoto Award 2024

Dit jaar zijn er tien categorieën, elk gericht op een specifiek aspect van de huwelijksdag. De categorieën voor de Bruidsfoto Award 2024 zijn als volgt:

Getting Ready

In de categorie ‘Getting Ready’ nemen we een kijkje bij de start van de trouwdag. Van de puntjes op de i gezet worden van de make-up tot het strak trekken van de stropdas; deze foto’s laten de voorpret, de binnenpretjes met je dierbaren en die momentjes van bezinning zien.

Het geeft ons een kijkje achter de schermen, waar elke dichtgetrokken rits en elke vastgemaakte knoop niet alleen een stapje richting het jawoord betekent, maar ook vol liefde zit als voorbereiding op een toekomst samen. Deze foto’s vieren dat speciale gevoel van spanning en voorpret, de liefde en de aandacht voor elk klein detail, vlak voordat het grote avontuur begint.

Bruid

Deze categorie is helemaal gewijd aan de bruid – van die adembenemende momenten dat ze zichzelf in de spiegel bekijkt en realiseert: “Dit is mijn dag”, tot de subtiele details van haar jurk in het zonlicht. Hier vieren we de glimlach, de dromerige blik in haar ogen en tranen van geluk.

Het zijn de momenten van trots, van vreugde, en van pure schoonheid die we in deze categorie in de spotlight zetten. Of ze nu omringd is door haar bruidsmeisjes of een stil moment voor zichzelf heeft, elke foto vertelt een verhaal van liefde, verwachting en de start van iets magisch.

Bruidegom

Tijd voor de bruidegom om te schitteren! Hier vieren we de man van de dag in al zijn facetten: klaar in zijn beste pak, met een blik vol liefde en misschien een tikje nervositeit. Het gaat om de ongedwongen charme, de plotselinge momenten van bezinning en de oprechte vreugde van het samenzijn met geliefden. Elke foto vertelt een deel van zijn verhaal.

Bruidspaar

De magie van twee mensen die samenkomen om hun liefde te vieren, staat centraal in onze categorie ‘Bruidspaar’. Dit is het hart van de trouwdag, vastgelegd in momenten van onverdeelde aandacht, verliefde blikken en chemie. Van de handen die elkaar stevig vasthouden tot de ongeplande lachbuien, elke foto is uniek.

Het gaat hier niet alleen om de prachtige outfits of de perfecte setting; het gaat om het gevoel dat je krijgt wanneer je naar hen kijkt. Het is het zien van hun verhaal dat zich ontvouwt, de gedeelde blikken die meer zeggen dan woorden ooit kunnen en de onvoorwaardelijke liefde die ze voor elkaar hebben.

Bruidskinderen

Bloemenmeisjes, ringdragers en andere lieve kleintjes. Welkom in de categorie ‘Bruidskinderen’! Hier is elk moment gevuld met de puurheid en ongefilterde vreugde van de kleinste gasten van de bruiloft.

Deze categorie viert het onverwachte – de kleine handjes die de bruidsjurk vasthouden, de gefascineerde blikken bij het zien van de bruidstaart en ga zo maar door. Het gaat om de momenten die laten zien hoe kinderen de wereld van volwassenen met verwondering en plezier beleven.

Ceremonie

Die spannende loop naar het altaar, aan de arm van je dierbaren. Het voorlezen van de geloften, waar maanden aan gewerkt is. Het jawoord, voor familie en vrienden. Het uitwisselen van de ringen of andere prachtige rituelen om het bruidspaar met elkaar te verbinden. En als laatst; de kus. Een bruiloftsceremonie zit vol mooie en magische momenten. Deze categorie bezorgt je dan ook gegarandeerd kippenvel.

Familiemoment

Ah, de familie! Die gezellige, soms chaotische, maar altijd liefdevolle verzameling mensen die een bruiloft extra bijzonder maakt. In de categorie ‘Familiemoment’ draait het om die warme omhelzingen, de high-fives, en die momentjes die je alleen met je neefjes en nichtjes deelt.

Het zijn die snapshots waarin opa zachtjes een traantje wegpinkt, of waarin je kleine neefje besluit dat de dansvloer van hem is. Dit is waar we die hilarische, hartverwarmende en soms een beetje gekke familiedynamiek vieren.

Grappige scènes

Bereid je voor op de slappe lach, want in de categorie ‘Grappige Scènes’ duiken we in de meest hilarische, onverwachte en soms ronduit gekke momenten van de trouwdag. Dit is waar de fotogenieke façade even plaatsmaakt voor de buikpijn-van-het-lachen realiteit. Of het nu gaat om de ringdrager die besluit dat middenin de ceremonie hét moment is voor een dutje, of de bruidegom die zijn dansmoves iets te enthousiast inzet – niets is te gek.

Close-ups

In ‘Close-ups’ richten we ons op de prachtige details die een bruiloft zo bijzonder maken: van de fonkelende ringen die liefde en toewijding symboliseren, tot de zorgvuldig uitgekozen bloemen die kleur en leven aan de dag toevoegen. Het zijn de subtiele texturen van een sluier, de glans van een schoen, en de unieke patronen van het tafellinnen die hier de show stelen.

Party & Friends

In deze categorie draait alles om het plezier en de liefde die het huwelijksfeest omringen, of het bruidspaar nu middenin de actie staat of de gasten zelf de hoofdrol spelen. Het zijn de uitbundige dansmoves, de lachbuien die maar niet willen stoppen, en die spontane groepsfoto’s die niemand zag aankomen.

Stem op de foto’s die de essentie van ‘Party & Friends’ vastleggen, waar de energie van het scherm spat en de warmte van de vriendschap voelbaar is. Want wat is een bruiloft zonder een goed feest en geweldige vrienden om het mee te vieren?

Overige Awards

Naast dat iedere categoriewinnaar een categorie-award in ontvangst mag nemen, zijn er ook nog andere toffe awards te verdelen. Wanneer je jouw stem uitbrengt via onze stemmodule (en zelf dus ook kans maakt op een Siebel Juweliers cadeaukaart t.w.v. €100) telt jouw stem ook automatisch mee voor de award Overall Winnaar en Publieksprijs België.

De Overall Winnaar

De hoogste eer, voor de foto die over alle categorieën heen de meeste stemmen krijgt.

De Vakprijs

Voor de foto die bij onze vakjury de meeste punten scoort.

Publieksprijs België

Een speciale shout-out naar de Belgische inzendingen, waarbij de foto met de meeste publieksstemmen wint.

Siebel Juweliers cadeaukaart t.w.v. 100 euro winnen

Als je op jouw favoriete trouwfoto’s stemt, maak je kans op één van die tien (!!) cadeaukaarten van Siebel Juweliers. Op die kaart staat maar liefst €100 om vrij te besteden. Wellicht koop je er een prachtig bruidssieraad van, of gaan jullie met deze fijne korting de set trouwringen van jullie dromen scoren. Wist je dat je bij Siebel Juweliers de tweede trouwring gratis krijgt? Met 46 winkels in Nederland, kunnen jullie altijd wel ergens terecht om deze cadeaubon uit te geven ;).