Een goede voorbereiding is het halve werk! 

Een goede voorbereiding is het halve werk!
FOTO: Mariska Staal Fotografie

Er zijn talloze, prachtige trouwlocaties in Nederland en de kans bestaat dat je er een aantal wilt bezoeken. Vergeet ze vooral niet deze vragen te stellen!

 

1. Is de locatie exclusief voor jullie? Of zijn er ook andere feestelijkheden tijdens jullie dag?

2. Wat is er allemaal bij de prijs inbegrepen? Er zijn vaak speciale bruiloftsarrangementen, check of deze aan te passen zijn naar jullie wensen.

3. Mogen jullie zelf leveranciers kiezen voor bijvoorbeeld de bruidstaart en entertainment of werkt de locatie met eigen professionals?

4. Als jullie zelf de decoratie mogen doen, kun je dan de avond voor de bruiloft al versieren en de dag erna afbouwen, of moet alles op de dag zelf?

5. Zijn er faciliteiten voor kinderen? Bijvoorbeeld een speelhoek, kleurplaten en een slaapplek?

6. Is de locatie toegankelijk voor mindervaliden?

7. Is er voldoende parkeergelegenheid en is er openbaar vervoer in de buurt?

8. Check altijd of zaken als brandende kaarsen, confetti strooien en het afsteken van vuurwerk toegestaan is. En heb je voor het vuurwerk een vergunning nodig

9. Als jullie buiten willen trouwen, is er dan ook een optie voor slecht weer?

10. Is er een mooie plek op of rond de locatie om foto’s te maken?

11. Beschikt de locatie over een aparte ruimte waar jullie je als bruidspaar even kunnen terugtrekken om jezelf op te frissen?

12. Is er een geluidsinstallatie aanwezig? En een podium met microfoon?

13. Is er een uiterlijk tijdstip waarop het hele gezelschap weg moet zijn bij de locatie, of doen ze niet moeilijk over een uurtje langer feesten?

14. Hoe zit het met de betaling? Soms moet je een aanbetaling doen of de rekening binnen een bepaalde tijd betalen. Dat laatste is vooral handig om te weten als je direct na de bruiloft op huwelijksreis gaat.

15. Hoe is de locatie verzekerd? Just in case of an emergency, zoals diefstal of ongevallen.

16. Wat zijn de algemene voorwaarden met betrekking tot annuleren?

Tip: Kun je niet goed door een lege locatie heen kijken? Vraag dan of je een keertje mag komen kijken als de locatie volledig in sfeer is aangekleed voor een bruiloft.