Duurzame locatie én catering voor je bruiloft 

Jij leeft duurzaam en bewust, dus waarom zou je niet op diezelfde manier trouwen? De mooiste dag van jouw leven is een mooi moment om je duurzame lifestyle met je gasten te delen.

Duurzame locatie én catering voor je bruiloft

Met een aantal kleine bewuste keuzes maak je al een groot verschil voor de wereld en de natuur. Of je nu bewust omgaat met energie, biologische en duurzaam geteelde voeding eet of je afval scheidt. Met deze tips organiseer jij een duurzame bruiloft op een duurzame locatie. Inclusief duurzame catering.

Duurzame trouwlocatie met groen keurmerk

Wat is er mooier dan je liefde voor je partner en de aarde te vieren met een romantische bruiloft midden in het bos? Kies voor een prachtige duurzame trouwlocatie midden in het groen, omringd door natuur en verlicht met fakkels en kaarsen. Dit bespaart niet alleen energie, maar zorgt ook voor een intieme en ongedwongen sfeer. Kijk altijd of de locatie een duurzaam keurmerk heeft. Er zijn er meerdere, maar een voorbeeld van een duurzaam keurmerk is het Green Key-keurmerk. Als je locatie dit keurmerk heeft, weet je zeker dat ze zich bezighouden met groene energie, afvalverspilling, milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen, zonnepanelen, lichtsensoren en spaarlampen.

Bereikbaar met OV

Ook goed voor het milieu: een locatie die bereikbaar is met het openbaar vervoer of met de fiets. Zo hoeft niet iedereen de auto te pakken en dat scheelt weer CO2-uitstoot. Bovendien kan iedereen een borrel drinken. Kies daarnaast voor één trouwlocatie met verschillende plekjes voor de gelegenheiden op hetzelfde terrein. Lukt het niet om die perfecte all-in-locatie te vinden? Vervoer al je gasten dan gezamenlijk. In een grote gele schoolbus bijvoorbeeld. Gezellig, ludiek en milieubewuster.

Eerlijke catering voor jullie bruiloft

Wat is een bruiloft zonder lekker eten? Kies voor een biologische cateraar die werkt met smaakvolle en eerlijke producten. Pure voeding is goed voor jullie gasten én het milieu. Als je zelf vegetarisch of veganistisch eet, kies dan een cateraar die werkt met plantaardige, biologische en seizoensgebonden ingrediënten. Wel graag een stukje vlees of vis? Een biologische cateraar kiest een diner en hapjes van leveranciers die dierenwelzijn hoog in het vaandel hebben staan.

Fairtraide servies tijdens het diner

Naast Fairtraide eten kun je ook denken aan Fairtraide servies. Skip plastic en kies voor papieren alternatieven of biologisch afbreekbare serviezen. Prima te betalen en bovendien erg mooi.

Afvalbeperking

Het is moeilijk, zeker als je veel gasten hebt die gezellig komen dineren: afvalbeperking. Afval is bijna onontkoombaar en zero waste is op een bruiloft dan ook moeilijk te realiseren. Wel kun je ervoor zorgen dat al het afval correct wordt gescheiden en dat je spullen koopt en gebruikt met zo min mogelijk plastic. Geef dit ook als wens door aan je trouwlocatie en aan je cateraar. Is er eten over aan het einde van de dag? Neem het dan mee naar huis of geef het mee aan de gasten in herbruikbare doggybags. Dan kan iedereen nog eens nagenieten van dat (h)eerlijke eten.