13 tips & tricks voor je droombruiloft 

13 tips & tricks voor je droombruiloft
FOTO: Christiane Baumgart Lovestories

Met deze handige tips & tricks wordt het plannen van je bruiloft een eitje! Wij helpen je met het realiseren van de bruiloft van je dromen.

1.    Voor de kleintjes

Ook voor de kleinste gasten moet je zorgen: in een speeltuin kunnen ze naar hartenlust ravotten en aan een schildertafel kunnen ze creatief in de weer. Zorg ook voor begeleiding; een wedding nanny of professionele kinderentertainer kan de boel goed in de gaten houden.

2.    To-do

Taakkaarten zijn erg leuk voor de gasten: ‘jij mag het bruidsboeket gooien aankondigen’, ‘maak een snapshot met de ouders van de bruid’, ‘laat je met alle neven van de bruidegom fotograferen’ – je kunt het zo gek niet verzinnen. Het brengt een spelelement in je grote dag en zorgt voor one of a kind tijdverdrijf.

3.    Verrassingszakjes

Hoe maak je kinderen blij? Met kleine cadeauzakjes! Vul ze bijvoorbeeld met snoep, kleurpotloden, boetseerklei of bellenblaas.

4.     Cheese

Met een diavoorstelling, een samengestelde video- of fotomuur met bijzondere en grappige momenten van het bruidspaar, creëer je een tijdlijn van jullie relatie én deel je persoonlijke herinneringen met je gasten. Gesprekstof gegarandeerd!

5.    Muziek

Kies je voor een dj of een band? Bedenk van tevoren of gasten verzoekjes mogen indienen en hoe ze dit kenbaar kunnen maken. Bijvoorbeeld door hun lievelingsliedje op een schoolbord te schrijven of een briefje in een grote melkbus te deponeren.

6.    Openingsdans

Let’s get this party started! Met de openingsdans laat je iedereen weten dat het feest kan beginnen. Freestyle, choreografie of schuifelen; wat wil je doen? Kies een song die hierbij past of een speciale betekenis heeft voor jullie.

7.    Bloemig aandenken

Maak van je bruidsboeket een bijzonder aandenken. Bijvoorbeeld door de bloemen te drogen en in te lijsten of ze in epoxy te laten gieten.

8.    Bruidsboeket

Nog een hoogtepunt is het gooien van het bruidsboeket. Volgens de mythe is de single lady die ‘m vangt, de volgende die gaat trouwen.

9.    Boeket-alternatief

In plaats van een bruidsboeket, kunnen de bruid en haar bruidsmeisjes ook een arm- of polscorsage dragen. Ga je trouwen op het strand? Dan zijn enkelcorsages misschien wel een mooi alternatief.

10.    Helper in nood

Met een noodpakket met deodorant, haarlak, blaarpleisters, naald en draad, desinfecterende spray, aspirines en reservepanty ben je overal op voorbereid!

11.    Tijdschema

Naast het welkomstbord, is ook een paneel met gedetailleerd tijdschema fijn voor je gasten. Het geeft ze een overzicht van de dag. Natuurlijk is het alleen een richtlijn, er moet ook ruimte zijn voor uitloop en spontane wijzigingen.

12.    Middernachts-highlight

Als je de hele dag in touw bent, is een kleine middernachtssnack een welkome traktatie! Je kunt ervoor kiezen om bijvoorbeeld een minizakje frites, een saucijzen- of kaasbroodje of een lekker broodje uit te delen, maar het aansnijden van de bruidstaart is ook een goede optie. Creëer een kippenvelmoment door ‘m te versieren met sterretjes en alle andere lichtbronnen te dimmen.

13.    Geniet van het moment

De belangrijkste tip: enjoy! Er gebeurt zo veel op je huwelijksdag, de tijd vliegt voorbij. Probeer niet te stressen als er kleine wijzigingen in je schema komen en geniet van elk liefdevolle moment met je dierbaren.