Bruiloft met viervoeters 

Bruiloft met viervoeters
FOTO: Jennifer Heijna Conrad Gottschling

Als een normale dag niet compleet is zonder een knuffel van je favoriete huisdier, dan mag je trouwe viervoeter eigenlijk ook niet ontbreken op dé dag in je leven. Lees hier hoe jij jouw lievelingsdier op een stijlvolle, leuke en vooral diervriendelijke manier kunt betrekken bij de bruiloft.

Tijdens de ceremonie

Geef je lievelingsdier de rol van ringendrager! Er zijn speciale halsbanden en ringenkussentjes voor honden waarmee ze de ringen veilig kunnen komen brengen. En ook (roof)vogels zijn een populaire manier om de ringen te bezorgen. Het is heel belangrijk dat je zeker weet dat jouw huisdier om kan gaan met de drukte en opwinding die een bruiloft met zich meebrengt en goed kan luisteren. Je wilt niet dat je viervoeter zich met de ringen uit de voeten maakt…

Tip: bespreek met jullie trouwlocatie of dieren zijn toegestaan. Het is verstandig om vooraf te oefenen en vergeet niet om wat lekkers mee te nemen om het dier te lokken en te belonen.

 

Naar de bruiloft

Trouwen in een koeienstal of tussen de paarden op een manege, arriveren met paard en wagen of het loslaten van duiven of vlinders: het is tegenwoordig allemaal mogelijk. Kies voor professioneel getrainde dieren en zorg ervoor dat jullie plannen geen stress opleveren.

Aandachtspunt: dieren hebben een eigen wil. Het kan gebeuren dat jullie paard weigert te lopen, dat de koeien tijdens het jawoord beginnen te loeien of dat de duiven geen zin hebben om te vliegen. Laat ze hun gang gaan en laat het jullie dag niet bederven.

 

Op het feest

Als jullie een grote buitenbruiloft met veel kinderen organiseren, kun je pony’s regelen voor hun vermaak. Vraag natuurlijk wel toestemming aan de locatie.

Niet vergeten: zorg dat er een professional aanwezig is om zowel op de kinderen als op de paarden te passen. Zo weten de volwassenen dat hun kinderen veilig zijn en hoeven ze niet zelf in hun feestkleding door de paardenweide te banjeren.

 

Tijdens de fotoshoot

Geen fotoreportage zonder jullie favoriete viervoeters? Overleg met jullie bruidsfotograaf wat de mogelijkheden zijn. Als jullie wat exotischere figuranten in jullie fotoreportage willen, kun je toestemming vragen om bij speciale fokkers of dierentuinen op de foto te gaan met kamelen, struisvogels of alpaca’s.

Handig: dit soort fotoshoots nemen vaak meer tijd in beslag dan op jullie trouwdag beschikbaar is. Kies er dan liever voor om een afterwedding-shoot te doen, zodat jullie alle tijd kunnen nemen.

 

Dierenliefde

Is jouw huisdier te timide voor een rol op jullie grote dag? Vraag jullie bruidsfotograaf om een foto te maken van jullie tweetjes tijdens de voorbereidingen.