10 tips voor een sparkly exit 

10 tips voor een sparkly exit
FOTO: Tjeerd Paul Jacobs Fotografie

Je hebt ze vast voorbij zien komen: die supertoffe foto’s van bruidsparen die door een haag van sterretjes hun trouwlocatie verlaten. Lijkt dat jullie ook wat? Lees dan eerst even deze tips.

1.  Erg gaaf die sterretjes, maar het blijft spelen met vuur. Check daarom bij jullie locatie of de sterretjes zijn toegestaan.

2.  Een goede timing is heel belangrijk, want die sterretjes branden natuurlijk niet lang. Vraag daarom een paar familieleden of vrienden of zij het moment willen coördineren: van het in positie brengen van alle gasten tot erop toezien dat de locatie netjes achterblijft.

 3.  More is in dit geval more: zorg dat jullie een dubbele dosis aan sterretjes hebben voor het geval sommige vroegtijdig worden afgestoken of sneuvelen. We gaan ervan uit dat de meeste gasten inmiddels een drankje of twee op hebben…

4.  Bepaal al tijdens een bezoek aan jullie locatie de ideale plek. Gaan jullie voor de oprijlaan, de achterkant of de naastgelegen tuin? Zorg in ieder geval dat er genoeg ruimte is. Je wilt die sterretjes namelijk niet op je prachtige jurk of je blote armen. #au

5.  Bedenk van tevoren met team-sterretjes op welk tijdstip alle gasten zich moeten verzamelen en waar ze precies moeten staan.

 6.  Om de organisatie een beetje te helpen, is het handig om jullie exit in het bruiloftsprogramma op te nemen. En vraag jullie dj om het moment aan te kondigen tijdens het feest.

 7.  Leuk idee: leg de sterretjes op een speciaal tafeltje bij de in- of uitgang. Plaats er een krijtbord bij met een leuke tekst of maak gepersonaliseerde labels. Op Pinterest vind je tal van voorbeelden.

 8.  Een paar aanstekers zijn niet voldoende om gelijktijdig alle sterretjes te laten branden. Dus zorg bijvoorbeeld dat je per twee gasten een aansteker hebt of schaf kleine gasbranders aan. Enne, zoals gezegd, het blijft vuur: dus zorg dat er een brandblusser in de buurt is.

 9.  Regel een paar afvalbakken of tonnen die je vult met water of zand waar iedereen de uitgebrande stokjes in kan doen.

 10.  Deze memorabele exit wil je natuurlijk vastgelegd hebben. Bespreek dit van tevoren met jullie bruidsfotograaf zodat het fotografiepakket hierop kan worden afgestemd.