Het ultieme locatie-ABC 

Het ultieme locatie-ABC
Foto: Lieneke Smid Fotografie

De meest bijzondere dag in jullie leven verdient natuurlijk een toplocatie. Een plek die bij jullie past en jullie een goed gevoel geeft. En omdat je tijdens het plannen van jullie bruiloft al aan zo veel dingen moet denken, helpen wij jullie vast op weg met dit locatie-ABC.

Afstand

Ligt jullie trouwlocatie wat verder weg van de regio waar jullie wonen? Laat dit dan op de save-the-dates alvast duidelijk weten. Zo kunnen jullie gasten rekening houden met de reistijd.

Bedankjes

Vaak kan de locatie een tafel verzorgen waar jullie de gastenbedankjes op kunnen presenteren, stem dit van tevoren even af. Ook leuk: een sparkly exit. Geef de gasten sterretjes om een soort erehaag te vormen voor jullie eigen vertrek.

Ceremonie

Bij veel trouwlocaties kun je een totaalbeleving boeken. Oftewel: ceremonie, champagnemoment, taart, hapjes, diner en feest op één plek. Soms kun je er zelfs overnachten. Wel zo handig als jullie niet van de ene naar de andere locatie willen reizen.

Drankjes

Bij een ‘open bar’ mogen jullie gasten ongelimiteerd drankjes bestellen. Bij een ‘afgekochte bar’ spreek je met de locatie een vast bedrag af op basis van het aantal verwachte gasten. Binnen dat bedrag kan er dan besteld worden vanuit een eerder vastgelegd drankenaanbod.

Eten

Veruit de meeste bruidsparen dineren met hun daggasten en voor de avondgasten worden er natuurlijk tal van lekkere hapjes verzorgd. Bespreek wat er mogelijk is en schroom niet jullie eigen voorkeuren te noemen. Groot fan van garnalencocktails? Geef het aan!

Fiets

Of auto, of trein of bus… Veel locaties hebben eigen parkeergelegenheid, maar als je midden in de stad of bijvoorbeeld aan de kust trouwt, kan dat anders liggen. Communiceer bijvoorbeeld de dichtstbijzijnde bushalte of parkeergarage op de uitnodiging.

Gasten

Breng in kaart hoeveel mensen jullie verwachten en geef het definitieve aantal zo snel mogelijk aan jullie locatie door. Dat geeft iedereen overzicht.

Happy

Als in, don’t worry, be happy! Geniet vooral van jullie grote dag, ook als er ergens iets niet gaat zoals gepland of als je trouwschoenen toch wat krap zitten en je al snel naar je sneakers grijpt. Ben je een echte stresskip? Vraag dan iemand om je ‘trouble-shooter’ te zijn voor de dag.

Kleding

Gaan jullie het water op? Of bijvoorbeeld feesten in het gras? ’s Avonds kan het fris worden en dan is het best slim een jasje of mooie stola mee te nemen. Tevens handig om te vermelden op jullie uitnodiging, zodat jullie gasten voorbereid zijn.

Logeerpartij

Bekijk welke opties er zijn om in de buurt te overnachten. Het geeft jullie die romantische nacht vol luxe als perfecte kers op de taart. En de gasten die een drankje of twee gedronken hebben, kunnen in een hotelkamer comfortabel hun roes uitslapen.

Momentjes

Plan op de grote dag een paar momenten waarop jullie je als newly weds even kunnen terugtrekken en de locatie goed in jullie kunnen opnemen. Zoek dat zitje in die romantische nis op en bekijk jullie prachtige locatie met al die blije, feestende mensen.

Oefenrondje

Vraag of je op een rustig moment de locatie nog eens mag komen bekijken. Handig om te zien waar je je kunt opfrissen of in welke ruimte de taart straks wordt aangesneden.

Persoonlijke touch

Schrijf bijvoorbeeld de naamkaartjes voor de dinergasten zelf. Of kies een kleurenschema voor de aankleding van de feestzaal dat helemaal bij jullie als stel past.

Surprise!

Een tof idee dat altijd goed valt is een verrassing aan het einde van de avond. Denk bijvoorbeeld aan een puntzakje friet of een koffietruck met shotjes espresso.

Weetjes

Google jullie locatie en lees je alvast wat in over de geschiedenis ervan. Leuk om je verloofde te kunnen vertellen dat ‘barones van Zus en Zo’ twee eeuwen geleden ook al op het landgoed verbleef ;-).

Zonneschijn

Of grijze wolken? Stem met de locatie af of een geplande buitenceremonie eventueel naar binnen kan worden verplaatst in geval van regen. Andersom kan ook: bij een onverwacht mooie dag is het leuk als jullie naar buiten kunnen.