Het origineelste trouwvervoer op een rijtje! 

Of je nou in de nieuwste sportwagen arriveert of een vintage dubbeldekker uit Londen, iedere entree is op een eigen manier uniek. Om jullie een handje te helpen, zetten wij speciaal voor jou een aantal toffe trouwvervoer-opties op een rijtje.

Het perfecte trouwvervoer

De keuze is reuze, en dat kan soms moeilijk zijn. Misschien ben je helemaal niet op zoek naar en auto, maar een bootje. Ook dat komt aan bod in dit verzamelartikel vol inspiratie ;). Als één van de eerste stappen in het organiseren van jullie bruiloft, kiezen jullie natuurlijk een datum en locatie. Door de keuzes die je hier maakt, zullen wellicht een aantal opties in trouwvervoer afvallen of misschien weer interessante op de kaart komen.

Willen jullie eerst bedenken wat voor vervoer jullie voorkeur heeft en vervolgens op onderzoek uitgaan in de regio van jullie locatie, of juist andersom om eventuele teleurstellingen te voorkomen. Eenmaal een aantal kanshebbers gevonden? Dan komen natuurlijk de beschikbaarheid van het trouwvervoer en het budget aan bod.

Het origineelste trouwvervoer op een rijtje!
Foto: Unsplash, Iacob Hiticas

Hoeveel kost een trouwauto?

De kosten voor het huren van een trouwauto, of ander trouwvervoer, variëren uiteraard. Gelukkig heb je een groot deel van de variaties zelf in de hand. In principe huur je jouw trouwvervoer namelijk voor een aantal uur en betaal je per uur dat je het vervoersmiddel extra gebruikt een bepaald tarief. Door binnen het originele tijdsbestek te blijven, hoef je in ieder geval al niet bij te betalen. De catch is dan wel, bij vrijwel alle verhuurders geldt dat het vervoersmiddel binnen die X aantal uur dus óók weer terug moet zijn. Het is dan ook zeker aan te raden om een trouwauto of ander trouwvervoer in de buurt van de locatie te huren. Hierdoor bespaar je ook nog eens op extra hoge kilometerheffingskosten.

Volgens een onderzoek uit 2019 geeft een gemiddeld Nederlands bruidspaar €356,- uit aan het trouwvervoer. Dit is het gemiddelde voor vier uur en exclusief de kilometerheffing. Deze gemiddelde uitgaven zullen tegenwoordig wel wat hoger liggen dan in 2019. Een handige tool voor het bijhouden van jullie budget, is ons budgetplan. Dit plan vind je terug in onze Trouwdag XXL-Planner vol tips en andere belangrijke zaken waar je aan moet denken tijdens het organiseren van jullie bruiloft.

Een retro Volkswagen busje

Trouwbus Tilburg is opgericht door Patricia en Carlo die sinds 2014 twee Volkswagen busjes verhuren. Een leuk detail? Ze hebben de busjes zelf gerestaureerd! Hun eerste busje was Trouwbus Mrs Coolpatty, een Volkswagen T2a de luxe uit 1971. Deze is in 2014 van Californië naar Nederland geëxporteerd waarna Patricia en Carlo haar een make-over gaven. De buitenkant is nog zo origineel mogelijk, al heeft de binnenkant wel een exclusieve transformatie ondergaan. Trouwbus Mrs Coolpatty is een lief busje in beigekleur zonder koffertje op het dakrek.

Het tweede busje van het stel is Trouwbus Mr Yay, een Volkswagen T2a de luxe uit 1969. Deze is eind 2015 van Californië naar Nederland verhuisd en heeft vervolgens ook een heuse make-over van Patricia en Carlo gehad. Wederom is het exterieur zo origineel mogelijk gebleven, met hier en daar een wat stoerdere touch. De binnenkant heeft net als het interieur van Trouwbus Mrs Coolpatty een transformatie ondergaan. Trouwbus Mr Yay is een beige/taupekleurig busje mét koffertje op het dak.

Wanneer je een van de Volkswagen busjes voor jullie bruiloft huurt, krijg je ook Patricia of Carlo erbij ;). Als chauffeur natuurlijk. Zij zijn er voor jullie, wanneer het nodig is. Denk aan details zoals het goedleggen van de sleep tijdens de fotoreportage. Stiekem is Patricia een echte kenner wanneer het op trouwjurken aankomt, ze is namelijk al sinds 1993 werkzaam in de trouwbranche en heeft bergen aan ervaring in bruidsmode. Ze weet dus als geen ander hoe ze ervoor moet zorgen dat zowel het busje als de bruid op alle foto’s stralen. De accessoires van de trouwbusjes worden speciaal voor jullie in jullie thema aangepast zodat het ook duidelijk is dat dit echt ‘jullie’ trouwbusje is.

Stoere sportauto’s

PassionWithoutLimits is opgericht door iemand met behoorlijk wat passion voor auto’s, een ware autoliefhebber met een passie voor exclusieve en krachtige supercars. PassionWithoutLimits beschikt over maar liefst negen indrukwekkende sportwagens. Stuk voor stuk stoere beauty’s om jullie bruiloft een extra boost te geven. Het leukste hieraan, is dat je ze gewoon zélf mag besturen! Iets waar je wellicht al jaren van droomt. Enne, ook niet geheel onbelangrijk, jullie rijden op deze manier in stijl de toekomst tegemoet.

Met de gedachte ‘traditionele witte trouwauto’ in het achterhoofd, heeft PassionWithoutLimits vier trouwauto’s te huur. De Novitec McLaren 720S, die in slechts 2,7 seconden naar de 100 km/h gaat en al in 7,5 tellen op 200 km/h zit. De Ferrari F12 Berlinetta, volgens PassionWithoutLimits het toppunt en gelijk het einde van een generatie auto’s waar nog decennia over gesproken zal worden. Vervolgens hebben ze nog de Lamborghini Huracán Spyder 5.2 V10. Een supercar met een 7-versnellingsbak met dubbele koppeling en vierwielaandrijving. Als laatste in het rijtje, is daar de Audi R8 5.2 V10 Spyder. Hij schiet in slechts 3,3 seconden vanuit stilstand op 100 km/h en heeft een topsnelheid van 320 km/h.

Maakt het jullie niet zo veel uit of de trouwauto wel/niet wit is? Dan heeft PassionWithoutLimits 5 andere exemplaren klaarstaan. Zo hebben ze een Lamborghini Aventador Roadster 6.5 V12, met een topsnelheid van 349 km/h. Maar ook een Lamborghini Urus, de snelste SUV ter wereld. Op zoek naar een Ferrari? Dan hebben ze een Ferrari 458 Italia die op jullie wacht! Deze schiet in minder dan 3,4 seconden van 0 naar 100 km/h. Vervolgens hebben ze ook nog een Maserati GranTurismo MC Stradale, één van de slechts 497 exemplaren. Als laatste kunnen jullie er nog voor kiezen in een Mercedes G63 AMG Brabus 700 rond te rijden.

Het origineelste trouwvervoer op een rijtje!

Romantische koetsen

Leuk en aardig, die auto’s, maar misschien zijn jullie juist op zoek naar een koets! Jacob van den Broek van Koetsen.nl is voor jullie dan de place to be. Al sinds begin jaren ’60 is koetsverhuur Jacob van den Broek hét adres voor het huren van de mooiste trouwkoetsen voor jullie bruiloft. Ze hebben niet alleen verschillende koetsen voor jullie klaarstaan, maar ook verschillende paarden. Zo hebben ze een aantal geheel witte Gelderse schimmels en gitzwarte Friese paarden in hun stallen.

Wanneer je aan een koets denkt, denk je dan als eerst aan een open of dichte koets? Wat het antwoord ook is, bij Jacob van den Broek hebben ze het allebei én zelfs ook nog eens een cabriolet koets. Wij wisten niet eens dat dat bestond! Stiekem is dit wel de ideale trouwkoets, je komt namelijk altijd stralend aan, of het nou goed of slecht weer is. Deze trouwkoets cabriolet is dan ook de favoriete koets van andere bruidsparen en wordt het meest verhuurd voor de grote dag. Een klassieker onder de koetsen, is de Landauer. Deze is smaragd rood met zwart en geeft daardoor een romantische sfeervolle uitstraling aan jullie entree. Deze koets heeft het perfecte kleurencontrast met een bruid in een witte jurk, hierdoor kan zij nóg duidelijker stralen. In totaal kunnen er vier mensen in deze koets en is die net als de zojuist benoemde cabriolet koets, ook een cabriolet!

Mochten jullie speciale wensen hebben, zoals een extra stoet of koets met familie en/of vrienden die achter jullie aan rijdt of hebben jullie een uitbundige trommelceremonie tijdens jullie ontvangst? Gelukkig is dit in overleg allemaal mogelijk. Jacob van den Broek beschikt over volgkoetsen voor vier, zes en 16 personen. Op die manier kunnen ook jullie (belangrijkste) gasten in stijl op de trouwlocatie arriveren. En die trommels? De paarden en koetsiers hebben zeer ruime ervaring met bruiloften en muzikale tradities van verschillende culturen. Denk bijvoorbeeld ook aan hoornblazers. Wel is het van belang dat jullie dit van tevoren aan Jacob van den Broek laat weten, dan kunnen zij de geschikte paarden voor jullie grote dag selecteren.

Het origineelste trouwvervoer op een rijtje!
Foto: Jacob van den Broek