Trouwkaart | Een snelcursus handlettering 

Trouwkaart | Een snelcursus handlettering
FOTO: Lauren & Tim Fair

Als er één trend is die niet aan je aandacht ontsnapt kan zijn, is het wel dat je overal letters ziet als deco. Ook wel (hand)lettering genoemd. Je geeft er je geloften, favoriete quotes en de papeterie voor je bruiloft een extra persoonlijke touch mee.

Tekenen maar

Handlettering is het tekenen van letters. Je schrijft de letters dus niet, je tekent ze. En dat kan op verschillende manieren en in diverse stijlen. Denk bijvoorbeeld aan moderne kalligrafie of brush-lettering. Laat je alvast inspireren door deze prachtige voorbeelden.

Letter It Yourself

Het tekenen van letters in verschillende stijlen is van alle tijden, maar is in de afgelopen paar jaar enorm populair geworden. En dat is niet zo gek, als je ziet wat voor gave effecten je kunt creëren. Het past helemaal in de trend van meer zelf maken (DIY-en) en geeft een speelse draai aan de aankleding van en papeterie voor je bruiloft.

Bruiloftslettering

Voor jullie grote dag kun je bijvoorbeeld de save-the-dates, uitnodigingen en menukaartjes naar eigen wens (laten) voorzien van handlettering. Maar je kunt ook een mooie liefdes-quote op linnen laten drukken. Geweldig om bij een buitenbruiloft wapperend aan de tak van een boom te hangen. Of gebruik een tekst uit een liedje dat voor jullie veel betekent als decoratie voor jullie trouwlocatie: versier er bijvoorbeeld de tafel mee waar jullie bruidstaart op staat.

Vind je stijl

Zin gekregen om zelf te letteren? Je kunt een cursus lettering volgen, er worden er veel georganiseerd op het moment. Daar leer je de kneepjes van het vak van een professional, wissel je tips uit en kun je gezellig bij de buurvrouw meekijken wat zij creëert. Wie weet ontwerp je er dé stijl voor de aankleding van jullie bruiloft.

Tip:

Op Instagram kun je gave handlettering-accounts volgen. Onze favorieten zijn:

@studioeva.nl

@handlettering_mr

@_bybirdielettering

@lettering_daily

Zelf eens proberen?

Met deze basics heb je al voldoende in huis om te gaan oefenen:

  • Scherp potlood
  • Gum
  • Schetspapier
  • Gewoon papier (lichte korrel, gemiddelde dikte)
  • Liniaal
  • Fineliners of dunne stiften
  • Selectie van je favoriete voorbeelden van internet of uit tijdschriften om na te tekenen