De weekendbruiloft van Wouter en Catootje 

Het eiland waar ze elkaar hebben ontmoet en zich verloofden moet natuurlijk ook de trouwlocatie worden, vinden Wouter (31) en Catootje (32). Het bruidspaar en hun gasten brengen een heerlijk weekend door op Terschelling met een prachtige ceremonie aan boord van een oude sleepboot.

De weekendbruiloft van Wouter en Catootje
Foto: Bas Driessen Photography

“Natuurlijk wilden we per se trouwen op Terschelling, waar alles is begonnen”, vertelt Wouter enthousiast. “Ik werk zelf op schepen en heb een liefde voor oude techniek. En als vrijwilliger op de Terschellinger zeesleepboot Holland was de keuze voor onze trouwlocatie snel gemaakt.” Het stel nodigt honderd gasten uit, die allemaal op een vrijdag in mei op het eiland arriveren en op een paar na allemaal hun intrek nemen bij Landal GreenParks, waar Catootje werkt.

Goed begin

Er worden op die gezellige vrijdagavond liedjes geoefend, flessen bubbels opengetrokken en de kroeg wordt onveilig gemaakt. Het aanstaande bruidspaar slaapt die avond gezellig samen in de kapiteinshut op de Holland. “Gescheiden slapen vonden we niks en dit was een heel bijzondere ervaring!”, vertelt Catootje. Terwijl het bruidspaar zich aan boord klaarmaakt, proberen de gasten alvast een first look te krijgen voordat ze ook aan boord komen voor een heerlijke lunch gevolgd door de ceremonie.

Tranen van ontroering

Voor de trouwceremonie gaat het schip voor anker. Wouter:  “Je kunt namelijk wel trouwen op het schip, maar niet midden op zee.” Een stralende Catootje voegt toe: “Het mooiste moment vond ik toen ik naar Wouter toe liep en hij mij voor het eerst in mijn bruidsjurk zag. Hij had tranen in zijn ogen!” En ook de bruidegom beaamt dat de ceremonie het meest bijzondere moment van de bruiloft was. “Ik werd steeds zenuwachtiger voor de ceremonie, omdat ik een poosje moest wachten. Het bleek namelijk een hele onderneming voor Catootje om zich klaar te maken op het schip. Ik wist niet hoe ze eruit zou zien, maar ze was echt prachtig.”

Drie looks

Catootjes grootste droom voor de bruiloft: stralen in haar witte jurken, perfect haar én perfecte make-up. Samen met haar beautyspecialist creëert ze maar liefst drie verschillende looks. “Ik droeg een kort jurkje van Ralph Lauren, later mijn bruidsjurk met daarover een kanten top en de derde look was de bruidsjurk zonder top, maar met een ceintuur. Ook was mijn haar en make-up toen net iets anders gedaan.”

Bijzonder trouwvervoer

Een goede borrel met lekkere hapjes is voor Wouter een belangrijk vereiste tijdens het plannen van de trouwdag. En dus volgt na het jawoord een gezellige borrel met bruidstaart en bubbels. Ondertussen vaart de Holland terug naar Terschelling, waar de gasten van boord gaan en op eigen gelegenheid dineren. “We kozen voor een intiem diner met alleen onze getuigen en onze moeders”, vertelt Wouter. “Voor we ’s avonds het feest aan boord hadden, maakten we nog snel foto’s in de duinen. Mijn broer leende ons zijn Volvo Amazon uit 1967, die hij zelf heeft gerestaureerd. Het was nog een heel gedoe om de auto op tijd af te krijgen, de lak was letterlijk nog nat toen wij erin reden!”

Perfect geregeld

Een bruisende feestavond sluit de bijzondere trouwdag van Wouter en Catootje af. “Het was zo leuk om te zien dat iedereen het zo naar zijn zin had en dat alles zo goed geregeld was”, aldus Catootje. “De vrijwilligers van de Holland, van die echte zeebonken, tapten het bier en deelden hapjes uit.” Wouter voegt daaraan toe: “Het was een perfect weekend, dankzij onze weddingplanner Kim. We kwamen bij haar terecht, omdat we een professionele ceremoniemeester wilden. We hebben allebei een drukke baan en uiteindelijk hebben we de complete organisatie voor de bruiloft aan haar overgelaten. Dat was zo relaxt! Echt een aanrader, want je hoeft nergens aan te denken.”

 

Leftover bruidstaart

Na een nacht in een bruidssuite op Terschelling knijpt het bruidspaar er stiekem tussenuit met het schip richting Harlingen, uitgezwaaid door de moeder van Catootje. Na een gezamenlijk bakje koffie trekken de gasten er nog even op uit om het eiland te verkennen en zij nemen daarna de veerboot naar het vasteland. “Wij aten ondertussen aan boord van de Holland het laatste stukje bruidstaart op”, lacht Catootje. “Trouwen was voor ons letterlijk de kers op de taart van onze relatie, de ultieme verbintenis. Wij worden samen oud!”

Details van de trouwdag