‘Til jullie ceremonie naar een hoger niveau!’ 

‘Til jullie ceremonie naar een hoger niveau!’

Vier jullie liefde met persoonlijke geloftes tijdens de ceremonie. Niet alleen bijzonder voor je partner, maar ook voor jullie gasten! Daardoor til je de ceremonie, maar eigenlijk de hele trouwdag, naar een hoger niveau.

“Hebben jullie ook nagedacht over de geloften?”, vroeg ik. Zijn gezicht betrok, van enthousiast en lachend, naar fronsend. Het bleef even stil. “Ja”, zei de bruid twijfelend. “We hebben het er wel over gehad, mij lijkt het heel mooi, maar Floris weet het nog niet.” Floris keek me aan en ik wist genoeg; hij zag het echt niet zitten. “Weet je Carina, ik ben niet zo van de spotlight, ik vertel haar vaak dat ik van haar houd, dat weet ze ook wel. Dat hoeft niet waar iedereen bij is.”

Daar zitten we dan; een ongemakkelijke bruidegom en een teleurgestelde bruid. Dit moment heb ik echt al vaak meegemaakt. Gelukkig duurt het altijd maar heel even, want er linksom of rechtsom, er is altijd een oplossing.

Wat is de gelofte?

Een gelofte is de belofte die je elkaar wilt maken vlak voordat je elkaar het jawoord geeft. Het is een unieke kans om aan je partner te vertellen waarom hij of zij de ware is voor jou. Mocht je dit als bruidspaar echt niet zien zitten, dan zijn er altijd nog andere ideeën om jullie diepe liefde voor elkaar boven tafel te krijgen. Ik gebruik in dat geval bijvoorbeeld een vragenlijst over de liefde voor elkaar, of de geliefden schrijven elkaar een brief waar ik uit kan putten bij het schrijven van mijn speech over hen. Maar één ding is zeker: jouw eigen geschreven woorden, die je zelf voorleest of voordraagt, zijn duizend maal krachtiger dan wanneer jouw babs dit voor je doet.

Floris heb ik uiteindelijk weten te overtuigen om het toch te doen. Toen hij eenmaal begon met schrijven, rolden de woorden eigenlijk zo op papier. Sneller dan hij dacht waren hij zijn gelofte klaar. Met een klein beetje hulp hebben we er een topgelofte van gemaakt. En uiteindelijk, zoals zo vaak, stond hij er met een trotse glimlach.

Lieve groet,

Carina