Ice ice baby! Een coole traktatie op jullie bruiloft 

Ice ice baby! Een coole traktatie op jullie bruiloft
FOTO: www.peachesandmint.com

Koud, verfrissend en oh zo lekker: ijs is, zeker voor zomerbruiloften een heerlijke toevoeging aan de catering. En er zijn heel veel leuke manieren om jullie gasten op wat verkoeling te trakteren.

1. IJstaart

Stel je voor: het is middernacht na een heerlijke zonovergoten dag en jullie gasten hebben vol energie hun moves laten zien op de dansvloer. Dit is het perfecte moment om hen (en jezelf) afkoeling te bieden met een stuk ijstaart.

Tip: overleg met je cateraar of locatie waar de ijstaart gekoeld kan worden en hoe je hem op spectaculaire manier kunt presenteren met sterretjes of ijsfonteinen.

2. IJsbonbons

Hap, smelt, weg: ijsbonbons zijn hapklare blokjes verkoeling en een ideaal tussendoortje op warme zomerdagen. Laat ze bijvoorbeeld als tussendoortje serveren na het jawoord met een verfrissend drankje.

Belangrijk: denk aan servetten of vochtige doekjes zodat gasten geen plakhanden krijgen.

3. Frozen yoghurt

Je kunt ze als kant-en-klare traktatie serveren of je kunt groots uitpakken met een frozen yoghurt bar waar gasten kunnen kiezen uit verschillende smaken en toppings. ‘Fro-yo’ is altijd een succes!

Tip: als je een speciale foodtruck of mobiele ijssalon huurt, kun je jullie gasten ook bijzondere smaakcombinaties laten proberen.

4. IJscokar

Een ijscokar in retro-stijl is een sfeervolle en lekkere toevoeging voor jullie dag. Trakteer jullie gasten op ijsjes na de ceremonie of laat de kar komen tijdens het feest. Wedden dat jullie gasten in de rij gaan staan?

Idee: laat speciaal voor jullie bruiloft een eigen ijssmaak maken. Kies bijvoorbeeld voor een lekkere mix met al je favoriete bessen.

5. Fruitige ijsblokjes

Maak van standaard ijsblokjes coole blikvangers door de blokjes in te vriezen met eetbare bloemen, fruit, kruiden of bessen. Zo houden de ijsblokjes de drankjes koel én zien ze er feestelijk uit.

Alternatief: gebruik ingevroren fruit en bessen om drankjes te koelen of als verfrissende knabbel tussendoor.

6. IJs op een stokje

IJslolly’s zijn de ideale snack tijdens de receptie of het feest. Serveer je favoriete smaken of kies voor bijzondere varianten zoals aardbei en basilicum en pimp je ijslolly met eetbare bloemen.

18-plus variant: helemaal trendy zijn cocktails op een stokje: alcoholische ijslolly’s in de smaak van je favoriete drankje. Mmmm…

7. IJskoffie

Dit koele drankje verfrist jullie gasten op een warme dag en geeft ze tegelijkertijd weer volop energie om nog langer door te feesten. Maak de ijskoffie extra speciaal door chocolade- of karamelsiroop te serveren.

Tip: bied een alternatief voor gasten die geen koffie drinken of de kleintjes en trakteer hen op een frisse milkshake of smoothie.

8. IJshoorntjes

Je kunt ze gebruiken om er overheerlijk ijs in te serveren, maar ze kunnen ook als bakje voor andere lekkernijen dienen. Denk bijvoorbeeld aan karamelpopcorn of een cakepop.

Ook leuk: gebruik de hoorntjes als decoratie en doe er rozen en andere grote bloemen in voor stijlvolle en zomerse deco-blikvangers.