Met deze tips ga jij voorbereid jouw pasafspraak in! Brand story

Een pasafspraak voor het uitzoeken van jouw droomjurk is niet niks. Je staat te popelen om aan de slag te gaan, maar er komt vaak meer bij kijken dan je denkt. Michelle, eigenaresse van Bruidsboetiek De Blauwe Hoeve, deelt haar beste tips.

Met deze tips ga jij voorbereid jouw pasafspraak in!
Foto: Eigenaresse Michelle

Maar eerst duiken we even in de geschiedenis van haar boetiek! Achter Bruidsboetiek De Blauwe Hoeve schuilt namelijk een prachtige familie geschiedenis. Al 3 generaties lang mogen zij bruiden helpen met het vinden van hun droomjurk, maar hoe is het allemaal begonnen? Eigenaresse Michelle deelt haar verhaal.

Maar liefst 30 jaar geleden is mijn oma (Gonnie Lammers) samen met een vriendin (Nel Buurman) begonnen met de verkoop van tweedehands trouwjurken. Dit deden zij vanuit de woonkamer van Nel, die woonde in een witte boerderij. Die boerderij heette De blauwe hoeve, daar komt de naam vandaan. Al snel werd de woonkamer te klein en verhuisde de bruidsboetiek naar een groter pand en kwamen er ook nieuwe trouwjurken bij.

Met deze tips ga jij voorbereid jouw pasafspraak in!

High tea tijdens het passen

In 2006 heeft mijn moeder (Mirjam de Wilde) de bruidsboetiek overgenomen van mijn oma. Zij heeft de ontwikkeling naar nieuwe jurken verder vormgegeven en werd de verkoop van tweedehandsjurken minder. Ook ontstond in dit tijdperk het idee om high tea’s te maken voor tijdens de pasafspraken. Mijn moeder en mijn jongste zusje houden heel erg van bakken en zo kwamen zij samen op het idee! Je kan op dit moment nog steeds een high tea reserveren voor tijdens jou pasafspraak die gemaakt wordt door mijn moeder en zusje. Een pasafspraak is een speciaal moment en hoe leuk is het om dan ook nog een tafel vol met lekkers te hebben staan? 🙂  Hoe mooi is het dat het niet gewoon een pasafspraak is, maar een speciale belevenis is dat je deelt met mensen die je liefhebt.

Zelf ben ik in 2013 begonnen met pasafspraken in de bruidsboetiek en in 2017 vroeg mijn moeder of ik de bruidsboetiek wilde overnemen. Daar heb ik geen seconde over getwijfeld. Nu mag ik mij sinds 2018 trotse eigenaresse noemen van Bruidsboetiek De Blauwe Hoeve! Sinds kort zitten we in een mooi nieuw winkelpand in Apeldoorn. Daar verkopen we nieuwe trouwjurken en accessoires van verschillende mooie merken. Daar waar de bruidsboetiek ooit in de woonkamer is begonnen, hebben we dat gevoel al die jaren voortgezet en is dat huiskamer gevoel nog steeds te zien in onze winkel.

Waar moeten bruiden goed op letten bij het kiezen van de perfecte jurk?

Bepaal voor jezelf een budget wat je zou willen uitgeven voor je trouwjurk en bekijk dan wat voor trouwjurken je mooi vindt binnen die prijsklasse. Zo kun je met een realistisch beeld de pas afspraak in gaan. Wat ook wel heel belangrijk is, is dat je met een open mind de pasafspraak in gaat. Het kan namelijk zijn dat wat jij in gedachte hebt niet helemaal jouw ding is en dat je moet kijken naar andere modellen waar jij wel een gevoel in krijgt.

Heb je nog wat extra tips voor bruiden die nog niet exact weten wat voor jurk zij zouden willen?

Neem niet te veel mensen mee naar jouw pasafspraak. Hoe meer mensen hoe meer meningen en uiteindelijk gaat het om jouw gevoel en jouw trouwjurk!

Pas altijd eerst de stijl trouwjurken die jij van tevoren hebt gezien, zo kun je niet naar huis gaan met het idee ‘’ had ik dit maar geprobeerd’’. Nadat je die jurken hebt aangepast laat je dan ook eens verrassen door degene die jou helpt tijdens jouw pasafspraak.

Moet een bruid rekening houden met een levertijd van een jurk?

Ja, op dit moment kunnen de levertijden oplopen tot 7 maanden. Wees op tijd met het maken van je pasafspraak zodat je genoeg keuze hebt en levertijd-stress kan voorkomen.
Mocht je toch eerder gaan trouwen dan hebben we daar ook zeker mogelijkheden voor in de winkel.

Op dit moment zie je veel klassieke en extravagante trouwjurken en alles wat daartussen zit! Elk jaar zie je wel bepaalde stijlen in de collecties, maar zelf hecht ik niet zoveel waarde aan de trends. Naar mijn mening is een trouwjurk een gevoelsaankoop en geen modetrend.

Met deze tips ga jij voorbereid jouw pasafspraak in!

Wat maakt het verkopen van Bruidsjurken zo leuk?

Dat het niet alleen de verkoop van een trouwjurk is, maar ook de beleving die je de bruid geeft. Op het moment dat de bruid dé jurk aan heeft dan gebeurt er zoiets moois. Dat is een moment, dat went nooit en blijft bij iedereen bijzonder! Van nature ben ik best wel nieuwsgierig aangelegd haha! Ik vind het dan ook leuk om tijdens de afspraak echt de persoon te leren kennen in korte tijd. Wat mooi is om dan te zien dat iedereen verschillend is en iedereen zijn eigen verhaal heeft, dat maakt het extra leuk!

Wat zijn de toekomstplannen voor bruidsboetiek de Blauwe Hoeve?

Wij hebben heel veel plannen 😉 Wij krijgen namelijk het pand naast ons erbij en gaan dus uitbreiden! Aankomende maanden gaat er geklust worden en wordt er van 2 panden 1 gemaakt. Het leukste hieraan is dat wij binnenkort dan ook 2 paskamers hebben. We leveren dan nog steeds volledige privacy tijdens de pasafspraken.

Maar het belangrijkste is natuurlijk dat we ons vooral willen blijven focussen op de toekomstige bruiden om hun zo goed mogelijk te helpen met het vinden van hun droomjurk. Wil je op de hoogte blijven van al onze plannen en ideeën? Volg dan vooral onze social media, daar delen wij heel veel op!