Justin Alexander: Goddess Energy Brand story

De Justin Alexander voorjaar/zomer 2023 collectie, Goddess Energy, is geïnspireerd op verhalen die de schoonheid van de vrouwelijke vorm en de kracht van vrouwen in de mythologie vastleggen. We love!

Goddess Energy

Gevuld met verbeelding en ontworpen om te benadrukken en te versterken, zullen de trouwjurken emoties oproepen. Een tentoonstelling van silhouetten die de tijd overstijgen, in combinatie met nieuwe decoratieve kanten ontwerpen en unieke oppervlaktedetails. Deze jurken bieden het perfecte canvas voor een bruid om op haar trouwdag haar eigen creatieve visie te delen.

Pandora

De eerste sterfelijke vrouw, werd door de goden gecreëerd om op aarde geplaatst te worden, die tot dat moment alleen bewoond werd door Griekse goden en andere -mannelijke- onsterfelijke wezens.

Helena van Troje

De mooiste vrouw in Griekenland, was de reden achter de beruchte Trojaanse Oorlog.

Pythia

De Orakel van Delphi, was een priesteres van Apollo die de gave had om de Griekse god te kanaliseren en de toekomst te voorspellen.

Het oude Griekenland aanbad de vrouwelijke vorm; de verhalen van goddelijke en dappere vrouwen -godinnen of gewone stervelingen- vullen de Griekse mythologie en geschiedenis. Van kunst tot cultuur, de Grieken vereeuwigden deze vrouwelijke heldinnen in liederen, gedichten, sculpturen en verhalen die van generatie op generatie werden doorgegeven. Velen van hen dienden als voorbeeld om na te volgen voor de Grieken, die naar hen opkeken en hen beschouwden als een bron van inspiratie.

Hera, de Koningin

In de Griekse mythologie is de prachtige godin Hera koningin van de Griekse goden en de vrouw van Zeus, de koning. Hera is de godin van godinnen, vrouwen, huwelijk en geboorte. Hera vertegenwoordigt de vereniging van het mannelijke en het vrouwelijke en is een godin die toewijding en partnerschap belichaamt.

We zien Hera in trouwjurk Fiona, een strakke Mikado trouwjurk met de gratie die past bij een koningin. Deze jurk is perfect voor de verfijnde bruid die haar stijlvolle kant wil laten zien. Het strakke fishtail-silhouet is elegant en minimalistisch, maar de prachtige off-the-shoulder halslijn steelt de show.

Aphrodite, de Liefhebbende

Aphrodite is de Griekse godin van schoonheid, liefde en seksualiteit. Ze werd gezegd een van de mooiste godinnen te zijn, en hoewel velen jaloers waren op haar verbluffende schoonheid, voelde niemand wrok jegens haar. Ze hielp vele goden en stervelingen om ware liefde te vinden.

Aphrodite is het onderwerp van ‘s werelds meest bekende kunstwerken, waaronder Venus de Milo en Geboorte van Venus. Deze keer diende ze als inspiratie voor bruidsjurk Fletcher, een sensuele nauwsluitende trouwjurk. Luxueuze charmeuse-stof is vakkundig verwerkt om deze moderne en sexy jurk te creëren. De halslijn heeft dunne spaghettibandjes die leiden naar een betoverend lage en open rug.

Demeter, de Moeder

Demeter is een Griekse godin van vruchtbaarheid, graan en landbouw. Ze wordt afgebeeld als een volwassen moederfiguur. Ze is de godin die de mensheid leerde over landbouw, maar ze is ook de godin die verantwoordelijk is voor het creëren van de winter en een mysterieuze religieuze cultus; haar symbolische betekenis kwam met een wending die haar personage perfect onvolmaakt maakte.

Trouwjurk Frankie belichaamt Demeter in haar comfortabele silhouet en strakke uitstraling, aangevuld met een sexy twist voorextra  karakter. De strakke A-lijn bruidsjurk van stretch crêpe heeft een halslijn in scoopstijl en bikini-bandjes. Maar haar onverwachte “wauw”-element komt voort uit een hoge split en de verborgen mini-rok eronder.

Artemis, de Jager

Artemis is de snelvoetige godin van de jacht. Vaak afgebeeld in schilderijen en beeldhouwwerken met een hert of een jachthond, is ze zowel jageres als beschermster van de levende wereld. Artemis vertegenwoordigt autonomie en uitdaging.

Artemis’ ongetemde geest komt tot uiting in bruidsjurk Florencia; de prachtige trouwjurk heeft een wilde tule rok die past bij haar wilde en volumineuze persoonlijkheid. De jurk heeft ook een moderne vierkante halslijn, geaccentueerd met subtiele en sexy tule inzetstukken aan de zijkant. De met pailletten versierde kanten applicaties op het lijfje en de rok zijn een ode aan Artemis’ liefde voor zwerven door de bossen.

Athena, de Krijger

Athena is de godin van rede, wijsheid en oorlog. Ze kwam volledig bewapend tevoorschijn uit het voorhoofd van Zeus. Athena was een belangrijk figuur in de Odyssee, ze begeleidde ook Perseus en Heracles tijdens hun beproevingen en als oorlogsgodin nam ze actief deel aan de Trojaanse Oorlog.

Athena is de beschermgodin van Athene, vernoemd naar haar, en het Parthenon is haar belangrijkste tempel. Geïnspireerd door de harmonieuze proporties, kunstzinnige constructie en levensechte sculpturen van de tempel, is trouwjurk Ford ontworpen. Deze nauwsluitende trouwjurk belichaamt moderne elegantie: stretch crêpe stof, een architectonische vierkante halslijn en open rug, een gestreepte basque taillelijn en een vormgevend silhouet. Stijl Ford is stijlvol, verfijnd en tijdloos.

Gaea, de Aarde

Gaea was de Griekse godin van de Aarde. Ze was mogelijk een van de belangrijkste vrouwen in de Griekse mythologie, omdat zonder haar niemand anders zou kunnen bestaan. Ze was de oeroude godheid die alle anderen opvolgde bij het begin van de schepping. Gaea was de aarde in al haar fysieke vormen, van de hoogste bergen tot de diepste kloven, maar ze kon ook verschijnen in een goddelijke vorm zoals de anderen.

Trouwjurk Freesia is een ode aan Gaea; een gedetailleerd portret van haar, “Moeder Aarde”, in de vorm van een trouwjurk. Deze betoverende stijl is Gaea herboren. De A-lijn jurk is volledig versierd met met pailletten bedekte kanten applicaties die schitteren door de hele rok. Bruidsjurk Freesia wordt compleet gemaakt met een diepe V-halslijn, lange mouwen en een open V-rug.

Calliope, de Muze

Calliope is een van de negen Muzen, de muze van de epische poëzie en de meest wijze van hen. Als de godheid van epische gedichten en liederen was ze de beschermvrouwe van schrijvers zoals Homerus, Ovidius en Hesiodus. Door werken te inspireren die de verhalen van de goden en het verleden combineerden met prachtig geconstrueerde woorden, kreeg Calliope de eer ervoor te zorgen dat de voor haar belangrijke verhalen voor altijd bewaard bleven.

In al haar schoonheid en dromerigheid belichaamt Calliope de essentie van vrouwelijkheid en inspiratie; eigenschappen die echt worden gevangen in trouwjurk Florita. De etherische, lichtgewicht A-lijn trouwjurk is voorzien van de meest romantische driedimensionale bloemige details. Het subtiel doorschijnende lijfje heeft een strapless halslijn met sexy zichtbaar beenderwerk en delicate plooien erbovenop. De vrouwelijke split biedt een blik op de huid en geeft de luchtige rok volop beweging.

Bekijk deze stijlen en meer uit de lente-/zomercollectie 2023, Goddess Energy, op www.justinalexander.com.