Interview: Rosa Clará over klassieke trouwjurken 

Interview: Rosa Clará over klassieke trouwjurken

Hoera! We vieren 25 jaar Rosa Clará! Ter ere van het fantastische jubileum hebben we een exclusief interview met oprichtster en hoofdontwerpster Rosa Clará.

25 jaar Rosa Clará- wat is er veranderd?

“Wat vooral is veranderd, zijn de bruiden zelf. Voorheen waren dat relatief jonge vrouwen van rond de 23, 24 jaar. Die kwamen vaak hun jurken passen met hun familie en werden sterk door hen beïnvloed. Tegenwoordig ligt de leeftijd van bruiden ongeveer rond de 30 jaar, en deze vrouwen weten precies wat ze willen. Die nemen hun eigen beslissingen en dat is fantastisch!”

Waar staat Rosa Clará voor?

“Wij houden ons aan het less is more-concept. Dat houdt in dat we alleen de beste materialen gebruiken én dat we constant innoveren om zo de perfecte jurk te kunnen ontwerpen.”

Wat inspireerde je voor de nieuwe creaties?

“Ervaring is belangrijk. Ik luister al 25 jaar naar verschillende bruiden. Zij zijn voor mij de belangrijkste inspiratiebron en uit die ontmoetingen haal ik mijn nieuwe inspiratie en creaties.”

Wat maakt een Rosa Clará- bruid zo speciaal?

“Onze bruiden zijn veeleisend. Ze hebben duidelijke ideeën en zijn bovenal erg stijlvol. Ze begrijpen en waarderen onze ontwerpen en houden van de kwaliteit. Elke bruidsjurk moet tijdloos zijn. Daarom is het belangrijk dat alle modellen een klassieke basis hebben, gecombineerd met moderne, innovatieve details.”

Wat is je favoriete accessoire?

“Een sluier! Voor mij is dat een beeldschone accessoire die de trouwjurk een romantisch en mysterieus tintje geeft. Die mag echt niet ontbreken.”

En je favoriete model?

“De Ellie-trouwjurk uit onze haute couture-collectie is mijn favoriet. De jurk heeft een smal lijfje van glad katoensatijn en een spectaculaire rok van geplooid tule met ruches. Onze insteek is om rokken lichter te maken, zonder dat het volume verloren gaat.”

Wat is er nieuw in de collectie?

“We richten ons met name op de structuur van de kleding. We verbeteren de kwaliteit van onze stoffen, maken ze huidvriendelijker en werken met nieuwe stoffen zoals plumetistule. Ook gebruiken we nu elastische materialen voor de voering om comfort en bewegingsvrijheid te creëren.”

Bij Rosa Clará Haute Couture zijn de ontwerpen geïnspireerd door moderne architectuur en strakke, minimalistische modellen. Uitzonderlijke stoffen zoals zijdesatijn, angel skin, crêpe georgette, Italiaanse cloque en tule met stippen bepalen de verfijnde, romantische collectie. De Rosa Clarácollectie combineert minimalisme en sensualiteit in hedendaags jurken, deze versterken het silhouet. Rosa Clará Soft laat zich van haar meest magische en subtiele kant zien met zijden jurken gemaakt van mousseline met sensuele splitten in de rok. Boho-bruiden kunnen uitkijken naar de Rosa Clará Bohèmecollectie. Deze ontwerpen hebben artistieke details van onder andere kant, met een luxueuze en delicate boho-stijl.”

Wat is angel skin en waarom is het favoriet in de 2021- collectie?

“Angel skin is een zijde-achtige stof met een satijnen textuur, maar flexibeler en met een meer verfijnde glans. We gebruiken het bij onze rokken om hun beweging mooier en vloeiender te maken. Andere opvallende stoffenin de collectie zijn geplooide tule en plumetistule.”

Wat wil je lezeressen meegeven?

“Dat ik hoop dat de huidige situatie verbetert. We blijven ons werk zoals altijd zo goed mogelijk doen en we blijven optimistisch. Ik hoop dat we volgend voorjaar semi-normale bruiloften kunnen vieren.”