Iconische bruidsjurk ontwerpster Vivienne Westwood overleden 

Wie aan de bruidsjurken van Vivienne Westwood denkt, denkt al snel aan de iconische trouwjurk van Carrie in Sex and the City. Ook royals en andere celebs hebben zichzelf in Vivienne's bruidsjurken gehesen. De succesvolle modeontwerpster is donderdag op 81-jarige leeftijd overleden.

Iconische bruidsjurk uit Sex and the City

Even terug naar Sex and the City. Iedereen die de eerste film heeft gezien, kan zich vast nog de bruidsjurk herinneren waarin Carrie met Mr. Big zou trouwen. Een ivoor-gekleurde korsetjurk met een cat eye halslijn. De wijd uitlopende jurk komt uit de Vivienne Westwood herfstcollectie van 2007 en trok destijds redelijk wat bekijks. Fun fact, ook in de sequel van Sex and the City, Just Like That, is Sarah Jesica Parker in de trouwjurk gespot. Het is duidelijk dat deze iconische jurk een echte favoriet is.

Jurken voor de royals

Iets dichter bij huis zijn ze ook fan van de bruidsmode van Vivienne Westwood, zo trouwde de Belgische prinses Maria Laura eerder in 2022 nog in een trouwjurk van de modeontwerpster. Maria Laura gaf haar jawoord in een custom made bruidsjurk gestyled met een diamanten tiara. “Het korset en de halslijn zijn geïnspireerd op modieuze vrouwen uit de 18e eeuw en de stof die over de schouders valt, drapeert en vanaf de heup valt, doet denken aan oude Griekse beelden,” vertelde haar woordvoerder Herve Verhoosel.