De mooiste sluitingen voor je bruidsjurk 

De mooiste sluitingen voor je bruidsjurk

Van een praktische rits, een geraffineerd rijtje knopen of juist een sexy rijgsluiting: hoe ziet de sluiting van jouw jurk eruit? Heb je nog geen idee? Hier zetten wij de mogelijkheden voor je op een rijtje.

Zip it baby – ritssluiting

De rits is de meest voorkomende sluiting in bruidsmodeland. En dat is niet zo gek, aangezien het heel praktisch is en vaak ook mooi weggewerkt kan worden op de rug of aan de zijkant van de jurk. Verdekt opgesteld onder de mooiste versieringen is de rits gewoon een allrounder!

Voordeel: de pluspunten van de rits liggen voor de hand. In een recordtijd kleed jij je aan en uit, omdat de rits ervoor zorgt dat dit makkelijk en snel kan. Vaak zie je bij een jurk met diep rugdecolleté dat de rits de beste keuze is, deze leidt namelijk niet af van je prachtige rug. Daarnaast is de rits niet duur, dat kan er voor zorgen dat je droomjurk wat vriendelijker geprijsd is.

Nadeel: als je jurk meteen perfect zit, is de rits ideaal. Maar de rits biedt weinig speelruimte, wat bijvoorbeeld bij een rijgsluiting weer een groot voordeel is. Zou het kunnen dat je nog wat kilo’s aankomt of juist afvalt voor de bruiloft? Dan is de rits misschien niet de beste keuze voor jou.

Van top tot teen – knoopsluiting

Bruidsjurken met een sluiting gemaakt van een heleboel kleine knoopjes doen het de laatste jaren heel goed. Niet zo gek, ze geven je namelijk een adembenemend silhouet en maken van je rug een echte blikvanger op je grote dag. Die kleine, met stof bedekte knoopjes volgen de vorm van je wervelkolom en zien er prachtig uit in combinatie met tattoo-kant.

Voordeel: de belangrijkste functie van zo’n lange knopenrij is het wauw-effect. Speels of juist sexy, de kleine knoopjes maken van jouw rug een showstopper. Daarnaast lijk je optisch langer en krijg je een prachtig silhouet. Wist je trouwens dat er een mythe rondgaat over de knoopjes op een bruidsjurk? Het aantal knoopjes voorspelt het aantal gelukkige jaren van jullie als bruidspaar.

Nadeel: echt praktisch is zo’n rij met knopen natuurlijk niet. Aan- en uittrekken kost veel meer tijd dan bij een rits. Daarnaast moet de jurk echt perfect aansluiten om gekke hobbels en bobbels te voorkomen. Tegenwoordig zijn er gelukkig ook jurken te koop met een knopenrij voor de sier, die gewoon met een rits dicht kunnen. Ideaal!

 

Tie the knot – rijgsluiting

Bij de klassieke rijgsluiting worden op de rug van de bruidsjurk kruislings linten door knoopsgaten of sleufjes geregen en boven- of onderaan vastgeknoopt. De breedte en het materiaal van de linten geven een bepaalde stijl aan de jurk. De nieuwste trend? Grote, opvallende knoopsgaten!

Voordeel: als je een rijgsluiting goed rijgt, geeft het een mooie pasvorm, ook als je iets bent aangekomen of als je figuur is veranderd. Je beslist zelf hoe losjes of strak je jouw jurk wilt dragen.

Nadelen: Om je jurk goed en gelijkmatig in te snoeren, heb je eigenlijk een geoefende hand nodig. Neem je getuige, moeder of vriendin mee tijdens het passen en laat de professional hen een mini-workshop rijgen geven.

 

Conclusie

Of je nu voor een rits, een rijgsluiting of een knoopjesrij gaat (of je misschien niet eens hoeft te kiezen, omdat je gewoon verliefd bent geworden op een jurk en de sluiting niet uitmaakt): elke sluiting heeft zo zijn voordelen en zorgt ervoor dat je er op jullie grote dag prachtig uitziet!