8 tips voor jullie eigen fairytale! 

8 tips voor jullie eigen fairytale!
Foto: Milk and Thisty Photography

Wat hebben Disney-prinsessen Sneeuwwitje, Assepoester, Belle en Ariel met elkaar gemeen? Ze vierden hun happy end met een superromantisch jawoord! De sprookjesbruiloft maakt een ware comeback: met een heerlijk moderne twist. De jurken zijn groter, de slepen zijn langer en de bruiloftsdetails zijn nóg sprookjesachtiger. Ontdek hier hoe je jullie eigen modern fairytale creëert.

Koninklijk elan

Je hoeft geen adellijke titel te hebben om een koninklijke bruiloft te organiseren. Wat je wel nodig hebt, is een gezonde dosis fantasie en creativiteit. Verander jullie trouwlocatie in een sprookjeswereld met heel veel lichtsnoeren (in het Engels heten ze zo mooi ‘fairy lights’). Of kies een locatie die van zichzelf al prachtige kroonluchters heeft. Mooi gedekte, lange tafels, gouden stoelen en kaarsen dragen ook bij aan een fairytale sfeer. Trouwen jullie buiten? Hang dan lampjes of glazen potjes met kaarsen in de bomen, strooi bloemblaadjes langs de paden en gebruik fakkels en lampionnen om ze te verlichten.

Fit for a princess

Als hoofdrolspeelster in je eigen sprookje draag je een echte prinsessenjurk met wijde rok en lange sleep. Onmisbaar zijn adembenemende schoenen. Geen nood: ze hoeven niet van glas te zijn. Andere musthave accessoires zijn een ragfijne sluier en natuurlijk een fonkelende tiara of zelfs een minikroontje. Als bonus kun je kiezen voor lange witte handschoenen.

Disney als inspiratie

Disney-films vormen een geweldige inspiratiebron voor de decoratie van je bruiloft. Rozen onder een glazen stolp en vergulde kandelaars, zoals in Belle en het Beest, zijn perfecte tafeldecoratie. Uit Assepoester ‘leen’ je het idee van glazen schoentjes en pompoenen en uit Sneeuwwitje komen rode appels, spiegels en glazen kistjes. Gebruik de mooiste citaten op je drukwerk, vernoem de dinertafels naar je favoriete karakters en doe jullie openingsdans op het liedje uit de film.

Prince Charming

Jouw knappe prins komt ook goed gekleed voor de dag. Traditioneel gezien kleden prinsen zich in een rokkostuum of jacquet en daarvan zijn stijlvolle moderne varianten verkrijgbaar. Echt koninklijk (en volgens ons ook verschrikkelijk sexy) is een bruidegom in smoking. Waar hij ook voor kiest, zorg dat zijn pak en jouw jurk een mooie match vormen door je bruidegom een stukje stof of een foto van je jurk in een afgesloten envelop mee te geven als hij gaat passen.

Taarttoppers

De leukste en lekkerste manier om je bruiloftsthema te laten zien, is met jullie bruidstaart. Dus zorg voor een sprookjesachtige creatie. Dat kan heerlijk uitbundig met een recreatie van het roze Disney-kasteel of subtieler met behulp van een leuke taarttopper. Als je een snoepbuffet hebt, kun je de verschillende lekkernijen themanamen geven.

True love’s kiss.

Zoenen is heerlijk en er gaat niets boven een kus van je aller-allerliefste. Zeker niet als het jullie allereerste kus als man en vrouw is. Dus zorg dat die true love’s kiss een goeie is. Al is het wel zo netjes om hem niet té lang te laten duren en hem niet té uitbundig te maken.

Feest der feesten

Het feest op een sprookjesbruiloft is niet zomaar een feest. Het is een hofbal! Vraag jullie gasten via een dresscode om hun mooiste kleding aan te trekken of organiseer een gemaskerd bal. Zet een mand klaar met tiara’s voor de dames en kroontjes of zwaarden voor de heren. Richt jullie fotobooth in met speciale sprookjesprops en open jullie bal met een spectaculaire openingsdans. Twee linkervoeten? Neem danslessen en vergeet niet te oefenen in je jurk.

Sprookjesachtige extra’s

Het zijn de details die een bruiloft uniek en speciaal maken, dus leef je heerlijk uit met jullie sprookjesthema. Laat witte duiven los na de ceremonie en trakteer jullie gasten op kleine flesjes elfenstof voor een flinke dosis magie in hun eigen leven. Ook leuk: recreëer het beroemde Assepoester-moment dat ze haar glazen schoentje achterlaat op de trap. Of dat de prins hem weer bij haar aanschuift. Zucht…