5 tips voor fantastische trouwfoto’s 

1. Locatie

Het is prachtig om jullie fotoreportage buiten te doen, maar het kan een paar uitdagingen met zich meebrengen. Fel zonlicht kan bijvoorbeeld voor grote contrasten zorgen, terwijl de wind er met je sluier en kapsel vandoor kan gaan. En in het ergste geval regent het ook nog. Zorg daarom dat je ook altijd een mooie binnenlocatie achter de hand hebt.

2. Reserveer genoeg tijd

Het is belangrijk om genoeg tijd vrij te maken voor jullie bruidsreportage. Houd rekening met een half uur tot een uur. Om tijd te besparen, kunnen jullie het beste kiezen voor een shoot in de buurt van jullie trouwlocatie.

3. Dubbelcheck

Zit de stropdas of vlinderstrik recht? Zijn alle knoopjes dicht? Hangt de rok recht naar beneden? Is de sluier mooi uitgelegd? De fotograaf zal uiteraard op de details letten, maar het kan nooit kwaad een extra oogje in het zeil te houden. Vraag je weddingplanner of beste vriendin hier tijdens de shoot op te letten. Check, check, dubbelcheck!

4. Relax!

Blijf vooral ontspannen tijdens de fotoreportage. Vertrouw op jullie fotograaf; die weet je vast goed op je gemak te stellen en kan tips geven hoe je het mooist op de foto komt te staan.

5. Gastenlijstje

Denk ook na over de foto’s met jullie gasten. Maak een lijstje met wie je op de foto wilt en geef dat aan de fotograaf en jullie ceremoniemeester. Zo kun je niemand vergeten!