Throwback: Vier de Liefde 12-12-12 

Bruid Magazine bestaat 40 jaar en dat moet gevierd worden! We kijken niet alleen naar de toekomst, maar duiken ook zeker even in het verleden. Vier de Liefde 12-12-12 is toch wel één van de hoogtepunten.

Throwback: Vier de Liefde 12-12-12
Foto: Gerhard Nel

Tien jaar geleden

Het is precies tien jaar geleden, Vier de Liefde 12-12-12. Een uniek evenement waarbij 12 bruidsparen uit 12 provincies – die afhankelijk waren van de Voedselbank – toch een geweldige bruiloft konden hebben op een kasteel. Zonder twijfel één van onze hoogtepunten van de afgelopen 40 jaar Bruid & Bruidegom.

Bijzondere samenwerkingen

Wij konden dit natuurlijk niet alleen! Samen met initiatiefnemers, Joanne Littooij van OntdekEenKasteel, Voedselbanken Nederland en maar liefst meer dan 300 trouwspecialisten uit heel Nederland werd er geheel vrijwillig gewerkt om deze bruiloft voor de bruidsparen te verwezenlijken.

Uiteindelijk werd het 12-12-12 feest gezamenlijk gevierd in Hart van Holland in Nijkerk met ruim 600 aanwezigen, waaronder Natasja en René Froger als ambassadeurs van Voedselbanken Nederland.

Throwback: Vier de Liefde 12-12-12
Foto: Gerhard Nel
Throwback: Vier de Liefde 12-12-12
Foto: Bas Uijlings Fotografie

Vier de Liefde

Voor alle twaalf de provincies werd een stel geselecteerd dat tijdens Vier de Liefde mocht trouwen. De bruidsparen hadden allemaal een andere achtergrond en dat maakte 12-12-’12 een nog meer betekenisvolle dag. Zo waren Gerrit en Hanny uit Limburg de zestig gepasseerd en trouwden er in Noord-Holland twee vrouwen van in de dertig. Onder de bruidsparen ook Debby & Corné, uit de provincie Zeeland. Zij werden per helikopter naar het kasteel gebracht waar zij trouwden.

Wil jij ook de liefde vieren? Ter ere van ons eerder genoemde 40-jarige jubileum hebben wij een win-actiepagina opgezet met geweldige acties.

Throwback: Vier de Liefde 12-12-12
Foto: Gerhard Nel
Throwback: Vier de Liefde 12-12-12
Foto: Patrick Siemons | Joanne Littooij op het podium met Natasja Froger
Throwback: Vier de Liefde 12-12-12
Foto: Bas Uijlings

Bijzondere beelden

Gelukkig is er nog redelijk wat beeldmateriaal van deze bijzondere dag. Want naast de foto’s in dit artikel, hebben wij ook nog een aantal video’s gevonden. Hartstikke leuk natuurlijk!

Op deze manier zullen initiatiefnemers en vrijwilligers altijd terugblikken op de impact die zij op deze bruidsparen gemaakt hebben. Stiekem hopen wij dan ook dat er in de toekomst wellicht nog zo’n geweldig evenement georganiseerd kan worden.

Fabian en Esther – Focus Wider