Alles over Married At First Sight ep. 3 

In aflevering 3 geven Wilfred en François elkaar het jawoord (met geweldige geloften!) en zien we hoe Richelle en Maarten zichzelf voor hun bruiloft klaarmaken. En niet te vergeten hebben Nicole en Martijn hun eerste nacht samen doorgebracht. Time for tea!

Alles over Married At First Sight ep. 3
Foto: RTL

Wilfred & François

De aflevering kan niet beter beginnen dan dit: het huwelijk van Wilfred en François! Op het moment dat Wilfred de deur opent en naar het lege altaar loopt, is iedereen al direct geëmotioneerd. Nadat hij zich aan de moeder en broer van François voorstelt en hij weer plaatsneemt bij de trouwambtenaar, komt François de zaal binnen. Alle gasten klappen en er wordt vrolijk gezwaaid. Zodra hij bij het altaar aankomt, geven de twee elkaar een knuffel. De gehele zaal is blij en enthousiast, met één huilende vriendin van Wilfred. BABS Mariëlle vraagt François wat zijn eerste indruk is: “Goed, heel goed!”

“King of the World”

Vervolgens worden de mannen door Mariëlle aan elkaar voorgesteld. Een verdriet dat ze beiden delen is dat van hen beiden de vader is overleden. Gelukkig hebben zowel Wilfred als François nog hun liefhebbende moeder. De moeder van Wilfred is er met haar partner Henk helaas niet bij, zij hebben op dat moment corona. Het voorstellen van de mannen gaat verder en dan is daar het moment dat er over werk gepraat wordt. Waar François sinds kort storemanager is van een Nederlandse kledingzaak, doet Wilfred ‘van alles’ met huizen. Zijn werkomschrijving is ‘allround medewerker’ maar dan komt de app uit de mouw… Wilfred had gezegd dat hij liever de term ‘King of the World” gebruikt, maar dat herinnert hij zich niet meer. “Heb ik dat gezegd?!” schrikt hij. De gasten lachen waarna hij volgt: “Maar het klopt wel.”

Mariëlle gaat verder: “François, je noemt jezelf een open boek en je zoekt vertrouwen en dat wil je ook geven. Je hebt het goed alleen, maar je bent nu toe aan het opnieuw delen van je leven. Lekker samen weg, en samen thuiskomen.” Nadat de mannen aan elkaar zijn voorgesteld, is het tijd voor de geloften.

Video: RTL

Ontroerende geloften

François bijt het spits af met zijn geloften. “Lieve Wilfred, kijk ons hier nu staan. Twee volledig vreemden van elkaar, maar daar gaat vanaf nu verandering in komen. Ik heb alle vertrouwen in de experts, die ons gematcht hebben, en ergens ook al in jou. Super trots ben ik dat jij dit avontuur samen met mij aangaat. Ik beloof je dat ik mijn uiterste best zal doen om ons te laten slagen. Ik zal er voor jou zijn in goede en minder goede dagen en ik ben trots dat ik jouw man mag zijn.” Terwijl François verder gaat met zijn geloften, komen er tussen de gasten hier en daar al zakdoekjes tevoorschijn.

Dan is het de beurt aan Wilfred, die wederom met zijn geloften de gasten emotioneert. “François, wat een avontuur gaan wij samen aan. Ik vind het een hele stoere actie om op deze manier in het huwelijk te stappen, al voordat wij elkaar echt kennen. Het is natuurlijk niet te doen om nu te zeggen ‘ik hou van jou’. Wel kan ik je een belofte maken, of zelfs meerdere.” Bij zowel de moeder van François als bij Carola, de beste vriendin van Wilfred blijven de tranen maar komen.

Ja, ik wil

Na de geloften wordt er geknuffeld en is het tijd voor het jawoord. Het jawoord wordt gevolgd door een lange vurige kus terwijl de huwelijksgasten op de achtergrond enthousiast juichen en klappen. Na de kus geeft het kersverse bruidspaar elkaar een knuffel en wisselen ze hun Siebel Juweliers trouwringen uit. De handtekeningen worden gezet en het stel is nu officieel getrouwd.

Video: RTL

Tijd voor taart

Na de ceremonie nemen de twee een klein moment van rust wanneer ze de zaal met de bruidstaart betreden. De bruidstaart is prachtig gedecoreerd met heerlijke macarons. François heeft de taart uitgekozen en Wilfred is er maar al te gelukkig mee. Ondertussen maakt Carlo Boszhard een praatje met de gasten en dan als eerst Carola. “Ik heb jullie alleen maar huilend in beeld!” zegt hij, waarop zij moet lachen. “Het is mijn beste vriend en ik gun dit hem zo. Liefde, alleen maar liefde.” Ze ziet de match gelukkig wel zitten. Ook de broer en schoonzus van François zijn te spreken over de match, net als zijn moeder.

Carlo verlaat de gasten en vergezeld vervolgens het bruidspaar. “Vertel” opent Carlo. “Ik ben echt heel erg blij,” geeft Wilfred als antwoord. Aangevuld door François “blij verrast.” “Het voelt goed, er valt zoveel van je af. Moment dat je die ruimt binnenkomt en er staat iemand met die mooie ogen.” gaat François verder. Er wordt getoost op de liefde en de gasten worden erbij gehaald voor de taart. Samen snijden ze de taart aan en geven ze elkaar de eerste hap om vervolgens trouwfoto’s te gaan maken.

Zoenen!

Tijdens het schieten van de trouwfoto’s wordt er al aardig wat gekust. Hoewel de fotograaf het natuurlijk hier en daar uitlokt, lijken de mannen er nog geen probleem mee te hebben om een potje te kussen. “Er zijn kriebels, maar misschien is dit wel te snel. Vraag het volgende week nog maar een keer” verteld Wilfred lachend gevold door complimenten over de ogen en het haar van François.

Diner en speeches

Het diner wordt afgetrapt door een speech van het bruidspaar. François spreekt namens hen beiden: “Het was enorm spannend vandaag. Maar ik wil jullie echt uit de grond van mijn hart bedanken dat jullie hier allemaal aanwezig zijn. Als ik ook de mix zie, hoe iedereen bij elkaar is denk ik dat het een hele goede mix is tussen twee families en vrienden bij elkaar.” Wilfred sluit zich hierbij aan. Ook de broer van Francois geeft een korte speech, “jullie zijn twee dappere mensen, dat meen ik oprecht. Veel mensen in de zaal zouden dit niet aandurven, mijzelf inclusief.”

Richelle & Maarten

Richelle en Maarten zijn druk bezig met de voorbereidingen van hun huwelijk. Richelle duikt de winkel in om een bruidsjurk te zoeken. “Ik sta hier met een dubbel gevoel, omdat ik het heel leuk vind om trouwjurken uit te zoeken. Maar heel raar omdat je niet weet wie je aanstaande is”. De eerste jurk is meteen raak en ook na het passen van andere jurken, blijft ze teruggaan naar de eerste. Nadat de keus voor jurk nummer 1 officieel is gemaakt, krijgt ze een kaart en cadeautje van haar onbekende aanstaande (Maarten dus). “Trouwen, wie had dat gedacht?” staat er op de kaart, gevolgd door “Laten we met elkaar mooie herinneringen maken.” Het cadeautje dat erbij zit is om die reden dan ook een polaroid camera.

Op zijn beurt krijgt ook Maarten een kaart en cadeautje tijdens zijn winkelsessie, maar eerst moest hij een pak scoren. Waar Maarten en zijn entourage bij pak 1 casino-vibes krijgen, is pak 2 de echte winnaar. Het is een donkerblauw Jac Hensen pak met een wit overhemd en een witte stropdas. Dan is het tijd voor bubbels en het presentje van Richelle. “Lieve aanstaande, wat een ontzettend spannend avontuur zijn wij samen aangegaan!” heeft ze geschreven. “En wie weet kunnen we in de toekomst deze liefdespillen vullen met liefdesverklaringen en worden we samen high van de liefde.” Het cadeautje dat erbij zit is een potje vol pil capsules waar je kleine briefjes in kunt doen.

Video: RTL

Getting ready

De grote dag is aangebroken en Richelle maakt zich thuis klaar. Ondertussen is ze druk aan het raden naar de naam en wordt er ook daadwerkelijk ‘Maarten’ genoemd. In ieder geval hoopt ze op een nuchtere Hollandse jongen zonder teveel poespas. Ook Maarten maakt zich klaar voor de grote dag en natuurlijk de daaropvolgende huwelijksreis. Moeders gaat nog voor een laatste keer door de koffer, om te kijken of hij wel de juiste spullen meeneemt. Als finishing touch aan de outfit van Maarten, draagt hij manchetknopen van zijn overleden vader. Een prachtig gebaar waardoor hij er toch een beetje bij is. Ondertussen verrast Richelle haar vader wanneer ze in haar trouwjurk de woonkamer inloopt. ”Prachtig, prachtig!” roept hij geëmotioneerd. ”Ik vind het geweldig om je weg te geven, ik raak je niet kwijt.”

“Ze heet Richelle”

De zus van Richelle, Esther, mag als eerst kennismaken met Maarten. Carlo vraagt direct wat Esther van Maarten vindt, zodra ze de hand geschud heeft. “Vrolijke blik, spontaan, staat er gezellig in” is haar antwoord. Vervolgens mag ze Maarten en zijn moeder vertellen hoe de bruid heet: “Ze heet Richelle.” Een naam die hij in ieder geval nog niet geraden had. Dan stelt ook hij zichzelf voor aan Esther, “Maarten” zegt hij. Waarop Esther toegeeft dat die naam bij hen al wél was gevallen. In ieder geval is ze erg positief: “Ja leuk, heel leuk,. Denk dat het wel een match kan zijn.”

Dan is daar ook het moment waarop Richelle de broer van Maarten ontmoet en hij de naam van de bruidegom mag vertellen. Eerder had Maarten zichzelf al beloofd zo ABN mogelijk te praten en zijn Tukker accent voor zich te houden. Zijn broer Koert aan de andere kant, heeft die belofte niet gemaakt. Richelle spot dan ook direct een accent “Ik hoorde wel een licht accent, sowieso geen Brabant.” Verder valt het haar direct op dat Koert een lange man is, en dat is zeker wel iets waar ze bij haar toekomstige echtgenoot ook op hoopt. “Toch Maarten!” roept ze wanneer Koert de naam van zijn broer verteld. Gelukkig is Koert net zo enthousiast over Richelle, als zus Esther over Maarten is. ”Dat zag er goed uit, dat past” vertelt hij aan Carlo.

Iedereen enthousiast

Het mag wel duidelijk zijn dat iedereen laaiend enthousiast is. Niet alleen vrienden en familie van het bruidspaar kan niet wachten tot de bruiloft begint, ook de levenscoach van Richelle voorspelt een hoop goeds. “Het wordt een prachtige dag. Ik heb tegen haar gezegd ‘ik zie je in de zon staan en het is buiten.'” Nou, dan kan dit toch geen flop worden?!

Nicole & Martijn

Het pasgetrouwde stel komt aan in hun luxe hotelkamer om hun huwelijksnacht door te brengen. Maar nog voordat Nicole uit haar jurk gehesen wordt en Martijn 80 speldjes uit haar haren mag halen, is er een brief! “Lieve Nicole en Martijn, lief bruidspaar. Gefeliciteerd met jullie huwelijk. Bij deze officiële bezegeling hoor natuurlijk een huwelijksreis. Jullie leren elkaar beter kennen in het land van l’amour en passione. Morgen vertrekken jullie naar de hak van Italië, naar de streek Puglia” leest Martijn voor. De twee zijn laaiend enthousiast en kijken er enorm naar uit om samen op reis te gaan. Waar Nicole stiekem vooral naar uitkijkt is om zonder camera’s bij te komen van de dag en samen even tot rust te komen.

De volgende dag starten de twee rustig op met een douche en wat te drinken. Martijn komt tot de ontdekking dat Nicole geen koffie drinkt, “alleen water” zegt ze. Terwijl ze even later alweer aan de drank gaat, oeps. Terwijl Martijn onder de douche staat, verklaart Nicole dat er niets gebeurd is tussen de twee “We hebben geknuffeld en gezoend, verder niets. Ik vind het heel gezellig met hem. So far, so good.” Ook Martijn is nog tevreden met zijn bruid: “Ik vind haar heel spontaan en we hebben wel een klik” zegt hij.

Ze checken nog even snel het weer in Italië en dan is het tijd om te genieten van hun ontbijt. Er worden heerlijk verse croissantjes met beleg, verse jus, koffie en een drankje naar de kamer gebracht.

Video: RTL

Lees hier alle samenvattingen van Married At First Sight:

Married At First Sight aflevering 1

Married At First Sight aflevering 2

Married At First Sight aflevering 3

Married At First Sight aflevering 4

Married At First Sight aflevering 5

Married At First Sight aflevering 6

Married At First Sight aflevering 7

Married At First Sight aflevering 8

Married At First Sight aflevering 9

Married At First Sight aflevering 10

Married At First Sight aflevering 11