Column: Trouwambtenaar, het mooiste vak ter wereld! 

Het vak van trouwambtenaar is het ultieme beroep. Twee mensen die diepe liefde, verbondenheid en genegenheid voor elkaar voelen en dat willen bevestigen - en dat ik dat dan mag doen - is simpelweg fantastisch!

Column: Trouwambtenaar, het mooiste vak ter wereld!
Foto: via Carina

Been there!

Soms moet ik mezelf echt even knijpen. Er komen zoveel prachtige, unieke mensen op mijn pad. Aan het eind van een week vol met gesprekken, voorbereidingen en huwelijken laat ik alles de revue nog even passeren. Wat veel verhalen. Mooie en ontroerende verhalen, maar ook intens verdrietige verhalen. Van wilde avonturen tot dromen van een liefdevol huisje-boompje-beestje. Alles komt voorbij en alles is goed.

Familie en vrienden kleuren de levens van de bruidsparen en spelen een belangrijke rol op de trouwdag. Ook hen mag ik leren kennen en hun verhalen vertalen en vertellen. Als je net als ik van interviewen, schrijven en spreken houdt, dan is dit een droom die uitkomt! Op de trouwdag zelf beleef ik van alles. Hele normale dingen, maar ook hele grappige momenten. Bijna alles hebben wij trouwambtenaren onder controle, maar… niet alles. Want wat doe je als er opeens midden in een ceremonie een grote bromvlieg zo je keel invliegt en er geen glaasje water voor handen is? I’ve been there! Of een ceremonie waarbij meer dan de helft van de 200 aanwezigen al ruimschoots aangeschoten of zelfs dronken was: kan ik ook afvinken.

Column: Trouwambtenaar, het mooiste vak ter wereld!
Foto: Анна Хазова

De slappe lach

Of wat dacht je van massaal de slappe lach krijgen tijdens de ceremonie? Ik maakte zonder dat ik het doorhad, een opmerking die dubbelzinnig kon worden opgevat. Langzaamaan werd er steeds harder gelachen, steeds meer gasten en ook het bruidspaar werden meegetrokken in de slappe lach. Ik probeerde me goed te houden, maar toen er zelfs vanaf de achterste rij een harde schaterlach klonk, hield ik het ook niet meer. Minutenlang werd er gelachen en stroomden de tranen over onze wangen. Steeds weer probeerde ik mij te herpakken, maar dat ging gewoon niet.

LEESTIP: 5 FEESTELIJKE DETAILS VOOR JE DROOMBRUILOFT

Lichtpuntjes

Het zijn momenten die je altijd blij blijven. Na een ceremonie blijf ik altijd nog even proosten en nakletsen, en dan komt er een moment dat ik het bruidspaar – dat inmiddels een plekje in mijn hart heeft gekregen – weer achterlaat met al hun gasten. Ik rijd naar huis, alleen. Die autorit is altijd magisch. Meestal beland ik in de spits. De euforie, adrenaline en energie die ik voel door het pas voltrokken huwelijk en alle prachtige verhalen, strookt totaal niet met het gevoel van mijn vermoeide weggebruikers die snakken naar het weekend. Ik probeer alle liefde die ik die dag mocht voelen een beetje uit te delen aan iedereen die op mijn pad komt. Als een soort van strooiwagen probeer ik glimlachjes te verspreiden en liefde te delen. Het leven is mooi, soms ook moeilijk, maar altijd zijn er lichtpuntjes. Er is liefde in overvloed. Probeer te genieten van de kleine dingen, met een open hart en een lieve lach. Of word gewoon trouwambtenaar!

Liefs, Carina

Column: Trouwambtenaar, het mooiste vak ter wereld!
Foto: via Carina

Over Carina Roemers

X Sinds 12 jaar is Carina een veelgevraagd trouwambtenaar en ceremoniespreker, waarvan 5 jaar als zelfstandige babs in binnen- en buitenland.

X in 2020 startte ze haar CR Academy, waarmee ze vakinhoudelijke trainingen geeft aan weddingprofessionals.

X www.carinaroemers.nl