Toptips voor een onvergetelijke honeymoon 

Toptips voor een onvergetelijke honeymoon
FOTO: Couples Resort Swept Away

Een honeymoon is niet zomaar een vakantie: dit is de absolute kers op de taart van die geweldige voorbereidingstijd en jullie heerlijke bruiloft. En dat rond je af met een werkelijk fantastische reis. Hier zijn 9 toptips voor het organiseren van zo’n avontuur!

1. Hoe lang kun je vrij nemen? En wat voor honeymoon willen jullie? Dat zijn de twee belangrijkste vragen die je jezelf moet stellen als je begint met plannen. Willen jullie lekker luieren op een tropisch strand, een wandeltocht door Nepal of op safari in Afrika?

2. 
Verschillen jullie ideeën over een ideale honeymoon enorm? Maak dan ieder een lijstje met de top drie gewenste ingrediënten en kies een reis die deze elementen combineert (een week safari gevolgd door een weekje luieren op het strand met lekker eten en leuke uitgaansgelegenheden in de buurt).

3. Volgens onderzoek van de econoom Makoto Watanabe boek je de goedkoopste vliegtickets acht weken voor vertrek. Wil je niet zo lang wachten? Dan is volgens experts een woensdagmiddag de beste tijd om te boeken.

4. 
Heb je naar tickets gezocht, maar ze nog niet geboekt? Wis dan je cookies en browsergeschiedenis of wissel van computer. Anders krijg je opeens een duurdere prijs te zien als je opnieuw gaat kijken.

5. Controleer of je paspoort nog lang genoeg geldig is. Voor sommige bestemmingen moet je paspoort zes maanden na je reis nog geldig zijn. Controleer op www.visum.nl/visa-quick-check of je een visum nodig hebt. De aanvraag kun je dan via de ambassade doen of online.

6. 
Voor sommige bestemmingen heb je injecties of malariamedicatie nodig. Check dat tijdig, zodat je goed beschermd op reis kunt. Op www.vaccinatiesopreis.nl vind je een handig overzicht per gebied.

7. Hebben jullie een droombestemming gevonden? Vergeet dan niet op Instagram te zoeken naar bijvoorbeeld #BestemmingHotspots. Dan krijg je goede insidertips van andere reizigers en locals.

8. Vergeet niet wat sexy lingerie in je koffer te stoppen als verrassing voor je ‘other half’. En voel je niet schuldig als je een paar dagen lang je hotelkamer niet uitkomt. Daar is de huwelijksreis tenslotte ook voor;-)

9. 
Vermeld werkelijk overal dat jullie op huwelijksreis gaan: bij het boeken van de vluchten, de hotels, het inchecken op de luchthaven etc. etc. Het is niet gegarandeerd, maar soms krijg je dan opeens een leuke upgrade of een gratis fles champagne. Heerlijke bonus toch?