Cadeautip: honeymoon! 

Cadeautip: honeymoon!
FOTO: Pluq.nl

Twijfel, twijfel… je wilt niet om cadeaugeld vragen, maar leuke spullen heb je genoeg en op een nieuwe set kandelaars of plantjes zit je niet per se te wachten. De oplossing: vraag jullie gasten om online een deel van jullie huwelijksreis te sponsoren. Hoe dat precies werkt, lees je hier.

Van ballonvaarten tot liters champagne op elke hotelkamer: jullie gasten kunnen echt ieder onderdeel van de huwelijksreis cadeau doen.

Er zijn steeds meer bruidsparen die liever niet om geld vragen als bruiloftscadeau. De één heeft het niet nodig, de ander vindt het not done en weer een ander heeft gewoon nog veel liever iets anders. Uit het Nationaal Trouwonderzoek van 2016 blijkt dat een groeiend aantal bruidsparen graag de online cadeaulijst inzet. 1 op de 5 vraagt hierbij een deel van de huwelijksreis te schenken. Een superleuk idee, want zo geven jullie gasten jullie indirect een onvergetelijke herinnering cadeau. En met de digitale mogelijkheden van tegenwoordig gaat dat heel easy peasy.

Stap 1: wensenlijstje

Zodra jullie je droomhoneymoon hebben samengesteld (zelf of door een huwelijksreisspecialist) knippen jullie als het ware de reis in delen. Denk bijvoorbeeld aan een hotelovernachting op een heel speciale plek, een kaarslichtdiner aan het einde van een safaririt of een ontspannende massage bij een schitterend gelegen spa. Ook ballonvaarten, dagjes duiken of flessen champagne in jullie luxe love shack behoren tot de mogelijkheden. Bijna alles dus eigenlijk. Je vult al deze onderdelen in op jullie persoonlijke webpagina, en je geeft per onderdeel aan wat het kost en in welke geldhoeveelheden het te betalen is. Op de meeste sites kunnen gasten kiezen uit 10, 20 en 50 euro: lekker praktisch.

Toch iets anders cadeau geven?: maak als bruidspaar een cadeaulijst aan!

Stap 2: online

Nadat je per honeymoononderdeel foto’s hebt toegevoegd, en je eigen pagina helemaal naar smaak hebt gepimpt, kan hij online. Zodra jullie alle gasten via de uitnodigingen op de hoogte hebben gebracht van het webadres, kan het kiezen en funden beginnen. Op jullie site wordt netjes bijgehouden wie wat geeft (fijn voor de bedankjes) en al het overgemaakte geld wordt direct na de bruiloft naar jullie overgemaakt. Hoeven jullie alleen nog maar op reis te gaan, enorm te genieten en bij elk honeymoonmomentje even hardop de guller gever te bedanken 😉