Welk bruidsboeket past het beste bij welke jurk? 

Het kiezen van het juiste bruidsboeket is een belangrijk maar ook moeilijk onderdeel van het samenstellen van jouw look voor de grote dag. Je wil rekening houden met betekenis van bepaalde bloemen, maar ook met de stijl van jouw jurk en de rest van het eventuele thema. We're here to help!

Welk bruidsboeket past het beste bij welke jurk?
Foto: Pexels, Fernanda Pereira

Betekenis van de bloemen

Zoals we in de intro al schreven, wil je waarschijnlijk overal wel rekening mee houden met het kiezen van jouw bruidsboeket. Zo hebben verschillende bloemen namelijk bepaalde betekenissen aan zich verbonden. Ook kan het zijn dat jullie een thema-bruiloft hebben en wil je daar rekening mee houden. Als je bijvoorbeeld een boho-thema hebt, kies dan voor wilde bloemen en gedroogde bloemen voor jouw bruidsboeket. Dat kan natuurlijk allemaal! In dit artikel ligt de focus op het stylen van jouw bruidsboeket met jouw jurk: hoe creëer je de perfecte combinatie?

Klassieke trouwjurken

Klassieke trouwjurken hebben vaak een tijdloze en elegante uitstraling. Bij deze jurken passen traditionele ronde boeketten vaak het beste. Rozen, pioenen en orchideeën zijn populaire keuzes voor deze stijl van jurk. Een andere optie is om te kiezen voor een watervalboeket, die het silhouet van de jurk accentueert.

Vintage trouwjurken

Vintage trouwjurken hebben vaak een romantische uitstraling en bevatten veelal kant en details zoals parels en bloemen. Bij deze stijl van jurk past een boeket met wilde bloemen en losse takjes erg goed. Bloemen zoals kamille, hortensia’s, rozen en lathyrus passen goed bij een vintage trouwjurk.

Bohemian trouwjurken

Bohemian trouwjurken zijn vaak nonchalant en bevatten vaak veel kant en borduursels. Een los en wild boeket met bloemen zoals zonnebloemen, asters, korenbloemen en lavendel past goed bij deze stijl van jurk. Een alternatieve optie is om te kiezen voor een haarkrans of enkel een paar losse bloemen die in het haar worden gedragen.

Lees ook: PERFECTE TROUWLOCATIES VOOR JULLIE BOHO-BRUILOFT

Moderne trouwjurken

Moderne trouwjurken zijn vaak strak en minimalistisch en hebben vaak een slank silhouet. Bij deze stijl van jurk past een simpel en stijlvol boeket vaak het beste. Een enkele grote bloem, zoals een lelie, of een bundel bloemen in dezelfde kleur zijn goede opties.

Het is belangrijk om te onthouden dat elk bruidsboeket persoonlijk en uniek moet zijn. Overleggen met een ervaren bloemist kan helpen bij het maken van de beste keuze voor het bruidsboeket.

Het bruidsboeket als accessoire

Het bruidsboeket is niet alleen een belangrijk onderdeel van jouw bruidslook, maar kan ook fungeren als accessoire. Het kan een extra touch geven aan jouw look en kan worden gebruikt om jouw persoonlijkheid en stijl uit te drukken. Daarnaast is het bruidsboeket stiekem toch wel hét accessoire voor de trouwfoto’s! I mean, wat moet je anders met je handen doen?!

Personaliseer jouw bruidsboeket

Voeg persoonlijke elementen toe aan jouw bruidsboeket die passen bij jouw stijl en persoonlijkheid. Voeg bijvoorbeeld een foto van jou en jouw partner toe aan het bruidsboeket, of een bedeltje. Maar je kunt ook elementen van je jurk laten terugkomen. Draag je een boho trouwjurk met veel kant? Doe dan een kanten lint om je bruidsboeket.

Groot, groter, grootst

Wil je alles dat klein en bescheiden is over boord gooien? Ga dan voor een groot statement boeket. Een groot boeket kan bijvoorbeeld worden gemaakt van prachtige bloemen zoals pioenrozen, zonnebloemen of zonneoogjes. Wellicht niet geschikt voor bij iedere jurk, maar ach, jouw boeket steelt in ieder geval wel de show.

How to style

Okay, je weet nu welk type boeket je voor bij jouw jurk moet kiezen. Maar hoe moet je het boeket nou stylen? Combineer het bruidsboeket met andere accessoires! Gebruik het bruidsboeket als aanvulling op andere accessoires, zoals haaraccessoires of sieraden om er één geheel van te maken. Een bloem van het bruidsboeket kan bijvoorbeeld worden vastgemaakt in het haar van de bruid of als corsage voor de bruidegom. Houd tijdens het stylen van je bruidsboeket ook rekening met een eventuele thema voor jullie bruiloft.

Na de ceremonie kan het bruidsboeket worden gebruikt als decoratie. Het kan bijvoorbeeld worden geplaatst in een vaas bij de receptie of in het midden van de bruidstafel.