Puur natuur – trouwen met natuurlijke details 

Puur natuur – trouwen met natuurlijke details
FOTO: Nadja Osieka

Ga met je bruiloft back to nature! En nee, dat betekent niet dat moet trouwen in de ruige wildernis (voor zover we die in Nederland hebben…), maar dat je prachtige natuurlijke details uitzoekt voor jullie dag. Dit zijn onze tips voor meer natuur op jullie bruiloft.

Houten trouwkaarten

Geef jullie gasten meteen een vleugje natuur als je ze uitnodigt. Kies voor uitnodigingen gemaakt van natuurlijke materialen zoals houtfineerpapier. Dat kun je zelf bedrukken en beschrijven en het papier voelt aan alsof het echt hout is. Ook mooi is handgeschept papier in combinatie met kalligrafie voor een chique look.

Bloemenkrans

Een bijzonder en trendy alternatief voor het bruidsboeket is het hoepelboeket. De cirkel is het symbool voor oneindigheid en het kan nooit kwaad om zo’n symbool aan jullie trouwceremonie toe te voegen. Toch? Extra bonus: bij het gooien is dit supergave bruidsboeket ook nog eens makkelijk te vangen.

Naamkaartjes

Voor naamkaartjes kun je prima uit de voeten met natuurlijke materialen. Schijfjes boomstam, stevige bladeren of stenen kun je heel goed beschrijven met namen en zijn meteen een prachtig aandenken voor je gasten. Tip: naamkaartjes blijven heel goed staan als je ze in een dennenappel zet. Papieren bootjes of -bloemen zijn speelse alternatieven.

Centerpiece

Je hoeft je tafels niet met snijbloemen te decoreren. Met mooie potten vol bloeiende seizoensplanten als centerpieces zorg je binnen een handomdraai voor een natuurlijk effect. Combineer dit met takken, bladeren, grassen of mos om van je tafels echte blikvangers te maken. Tip: verdeel de deco aan het einde van de bruiloft onder je gasten.

(h)eerlijk eten

Veganistisch, organisch en clean eten zijn helemaal in. Maak het onderdeel van jullie buffet door gerechten toe te voegen, zoals rodebietensalade met limoen-muntdip, Marokkaanse couscous-schotel, schnitzel van oesterzwam met snijbiet of Indiase dahl. Ook je bruidstaart geef je gemakkelijk een natuurlijke touch met bloemen en veren.

Trouwringen

Bij het kiezen van trouwringen is er veel keuze uit natuurlijke vormen. Zo zijn er bijvoorbeeld trouwringen gemaakt van hout (zie pag. 164) en gouden ringen met een houtstructuur. Niet alleen een mooi symbool voor jullie liefde, maar ook een unieke herinnering aan het thema van jullie trouwdag.

Lees ook: Trouwring Magazine: alles over dé ring

Deco

Maak van jullie jawoord een romantische boho-eyecatcher. Een verzameling witte dromenvangers met veertjes vormt een prachtige achtergrond tijdens de ceremonie en je hebt meteen een mooi plekje om foto’s te maken. Als lang houdbare wandversiering in jullie huis is het een mooi alternatief voor de flower wall.

Bonustips
  • De combinatie van natuurlijke elementen met metallic zorgt voor een elegante sfeer.
  • Pompoenen en fruit tover je binnen een handomdraai om in veelzijdige deco-items.
  • Voor een mediterraans sfeertje gebruik je citroenen of limoenen.
  • Witte kaarsen, doeken en kant vormen een fris contrast met de groen- en bruintinten.
  • Relaxed eten met je gasten? Barbecue of grill-buffet it is!