Sprookjeshuwelijk van drie dagen voor Elise en Christophe 

Elise en Christophes droomhuwelijk duurde drie dagen en was één grote viering van hun liefde voor elkaar: omlijst door bloemen en muziek. ''Het was gelijk aan de sfeer van het nummer 'Fields of Gold' van Sting: echt prachtig.”

Sprookjeshuwelijk van drie dagen voor Elise en Christophe
Foto: Yves Schepers

Een betoverende liefde

Het is de zomer van 2016 als Elise en Christophe aan de babbel raken tijden een barbecue met vrienden. “Door zijn spontaniteit raakten we aan de praat en zijn Antwerpse accent kon hij niet verbergen, vertelt Elise, die ook Antwerpse roots heeft. “We konden het goed met elkaar vinden, dansten die avond en de magic was er al gauw”, herinnert ze die eerste kennismaking.

Toch duurt het nog twee weken voordat de twee weer contact hebben. Christophe nodigt Elise uit voor een diner voor twee in ‘hun’ Antwerpen. En hoewel ze belangrijke examens voor haar studie geneeskunde voor de boeg heeft, is de keuze snel gemaakt. “Ik was bezig met mijn eindexamens en moest me echt focussen op mijn studie, maar zo’n speciaal persoon als Christophe: die komt niet zomaar op je pad. Hij had me helemaal betoverd.”

Verrassing

Flash forward naar 2020: Elise is net terug vanuit haar werk in Nijmegen als ze Christophe in de keuken van hun appartement treft: de champagne en hapjes staan klaar, kaarsjes lichten op en Gers Pardoels ‘Zo bijzonder’ speelt op de achtergrond.

Hoe logisch zijn aanzoek achteraf misschien lijkt, zo plotseling komt het voor Elise. “Hij zette het vuur van de potten uit en ik dacht: gaan we niet eten? Tot hij opeens op een knie ging en een ring tevoorschijn haalde. Die zat al maanden verstopt in z’n aktetas, wachtend op het juiste moment. Ik was ontroerd en verrast: je hoopt dat het moment komt, maar je weet niet wanneer.”

Sprookjeshuwelijk van drie dagen voor Elise en Christophe
Foto: Yves Schepers

Meisjesdroom

Elises meisjesdroom komt uit wanneer de trouw gepland wordt in de tuin van haar ouders en grootouders: de plek waar ze de mooiste jeugdherinneringen aan heeft. “We besloten samen met onze weddingplanner om voor een persoonlijke sfeer te gaan: vol seizoensbloemen en een open tent waar veel licht in valt voor een zomers gevoel. Om ons heen bloeiden boter- en veldbloemen in een groene weide: gelijk aan de sfeer van het nummer ‘Fields of Gold’ van Sting: echt prachtig.”

Sprookjeshuwelijk van drie dagen voor Elise en Christophe
Foto: Yves Schepers

Drie keer feest

De bruiloft van het stel is in drie dagen verdeeld. De burgerlijke trouw vindt plaats op zaterdag, erna volgt een zomerse lunch. Op de donderdag die daarop volgt organiseren de twee een receptie voor de vrienden van hun ouders. De zaterdag daarop is de derde en laatste dag: dan vindt de kerkelijke trouw plaats met aansluitend een diner en dansfeest.

Die derde dag is heel bijzonder voor het stel, dat aan traditie hecht. “Ik overnachtte in mijn ouderlijk huis, waar om half zeven de wekker ging. Mijn zus en moeder maakten me wakker en we hebben als gezin gezellig ontbeten.” Langzaam maar zeker komt de dag op gang: de visagist en kapper komen langs, Elises beste vriendinnen – die samen met haar zus ook haar getuigen zijn – en de foto- en videograaf druppelen binnen. “Je denkt: dit is een moment dat ik voor altijd zal onthouden”, herinnert Elise zich die bijzondere ochtend. “Ik hoorde het rumoer beneden en kon kon door het raam zien we er waren. Op dat moment voelde ik de spanning in mijn buik opkomen.”

Sprookjeshuwelijk van drie dagen voor Elise en Christophe
Foto: Yves Schepers

Ja!

Wat misschien wel het spannendste moment van de dag is, moet dan nog komen. Beneden in de living wacht Christophe op zijn bruid, en als de ceremoniemeester Elises jurk mooi heeft gedrapeerd loopt ze naar hem toe. Elise: “Christophe stond met zijn rug naar me toe en iedereen klapte. Hij was ook zenuwachtig en durfde zich niet gelijk om te draaien toen ik m’n hand op zijn schouder legde, maar toen hij het deed was ook hij helemaal in de wolken.” Na een hapje en drankje is het fotomoment.

Tegen één uur vertrekt de oldtimer bus met gasten naar de kerk, er achteraan rijdt Elise met haar vader. De huwelijksmis vindt plaats in de Begijnhofkerk in Lier: een sfeervolle plek met warme banden met Elises familie. Op de klanken van een sopraan, een pianist én een violist trouwt het stel. De emotionele geloften worden uitgesproken en vlak erna klinkt het jawoord. “Mijn woorden kwamen vanuit m’n hart”, herinnert Elise zich de geloften.

Sprookjeshuwelijk van drie dagen voor Elise en Christophe
Foto: Yves Schepers

Tijd om te feesten

Als de mis is afgelopen en het getrouwde koppel even op adem is gekomen, ontvangen ze de gasten. Hoewel er een paar regendruppels vallen, blikt Elise gelukzalig terug op de originele speeches van familie en getuigen, de lange tafels vol sfeervolle kaarsen en bloemen en het dansfeest. “Iedereen was enthousiast en had zin er een leuk feest van te maken. Het feest duurde tot drie uur vanwege de avondklok, maar anders waren we zeker langer doorgegaan. Ik besefte hoe ik daar stond met de man van mijn dromen, onze familie en vrienden in goede gezondheid: ik prees me zó gelukkig. Ik genoot van elk moment.”

Details van de trouwdag

  • Locatie: Lier
  • Fotografie: Yves Schepers
  • Jurk: Milova bij Bloomfeld luxury bridal
  • Pak: Ceremonie Ducheyne
  • Weddingplanner: MeetMarcel
  • Bloemen: Raf Verwimp
  • Decoratie: Raf Verwimp en MeetMarcel
  • Catering: Signature by Nicolas