Mmm... deze volledig witte taart ziet er overheerlijk uit en past perfect in het thema. © Peggy Porschen
Maak je witte jurk af met een stijlvol wit bruidsboeket. Veel bloemsoorten zijn ook in het wit verkrijgbaar. © Iris Planting voor Studio 5982
Iedereen in lichte tinten: stylish! Vraag je aanstaande of hij een lichtgekleurd pak koopt en kleed de bruidskinderen in het wit. © Rika Conradi
Ook de accessoires passen bij het thema! Deze witte birdcage staat heel mysterieus en vrouwelijk. © Rika Conradi
Lief! Kransen van wit gipskruid. Gipskruid wordt ook wel sluierkruid genoemd, hoe bruidsproof wil je het hebben?! © Iris Planting voor Studio 5982
Een volledig wit en lekker diner is lastig, maar een wit gedekte tafel is ook prachtig. Ga los met rijstpapieren lampen en rozen. © Iris Planting voor Studio 5982

White wedding: toptips voor een sneeuwwitte bruiloft

Veel bruiden kiezen voor een witte trouwjurk, maar hoe leuk is het om de kleur wit in je complete bruiloft door te voeren? Van de perfecte witte jurk tot de aankleding en het eten! Wij hebben handige tips en leuke weetjes verzameld voor een geheel witte bruiloft.

Hoe dol we ook zijn op vrolijke, felle kleuren, er is iets heel bijzonders, klassieks en bruidigs aan een geheel wit kleurenthema. Het is fris, ‘sophisticated’ en o-zo chic! In Westerse culturen staat wit voor alles wat puur is. De kleur symboliseert vreugde, feest, waarheid, reinheid, blijdschap, tederheid en liefde. Perfect voor een bruiloft! Met deze tips wordt jouw white wedding een succes.

Heel veel wit
Zilverwit, sneeuwwit, hagelwit, melkwit, gebroken wit, slagroomwit, ijswit, wolkenwit, spierwit… en dan hebben we het nog niet eens over crème, champagne, blush of ivoor. Er zijn héél veel witvarianten, maar volgens Wikipedia bestaat zuiver wit in de praktijk niet. Elk wit heeft een bepaalde tint, die zichtbaar wordt als er een ander wit voorwerp naast wordt gehouden.

Kleurenconsult
Kleuren hebben een belangrijke invloed op je uiterlijk. Een kleur kan de ene persoon laten stralen, terwijl een ander er vermoeid of zelfs ouder door uit gaat zien. Op je bruiloft wil je stralen! Je haar en make-up spelen daarbij een grote rol, maar ook de kleur van je trouwjurk kan invloed hebben. Kleurenconsulent Adinda Verhoeff van Colorific adviseert bruiden om te kijken of warme of koele kleuren hen het beste staan. “Heeft je natuurlijke haarkleur een warme of een rossige gloed? Dan staan warme tinten je beter. Ben je bijvoorbeeld asblond, dan passen koele kleuren heel goed bij je.”

De juiste kleur?
Bij wittinten zijn de verschillen heel klein, maar toch zijn er nuances die je beter of minder goed staan. Bij ‘warme’ bruiden passen ivoor, roomwit of goud heel mooi. ‘Koele’ types staat echt wit, off-white of slagroomwit goed. Met dit trucje ontdek je zelf welke kleur wit bij jouw huidskleur past: “Trek een bruidsjurk aan en houd een jurk in een andere kleur bij je gezicht. Trek die heel snel weg en kijk wat je eerste gedachte is. Is die positief, dan is het een goede kleur. Als je echt zeker wilt weten welke kleur je het beste staat, laat dan een professioneel kleuradvies doen.” www.colorific.nl

Decoratie
Diamonds are a girl’s best friend, maar als het om witte bruiloftsdecoratie gaat, geldt die stelling vooral voor kristal. Denk aan kroonluchters, kristallen glaswerk en losse kristallen op tafel. Wil je de decoratie liever wat meer casual houden? Ga dan voor witte ballonnen! Laat een witte ballonnenboog maken voor de ingang van de locatie, de trouwzaal of de feesttent. Of geef alle gasten na de ceremonie een witte ballon om samen op te laten.

Feest van bloemen
Beyoncé en Jay-Z organiseerden een all-white wedding in hun New York penthouse met 70.000, speciaal uit Thailand geïmporteerde, witte orchideeën. Hebben jullie geen $ 100.000 voor Thaise orchideeën in jullie bruiloftsbudget? Geen nood. Rozen, stefanotis, lelietjes-van-dalen, tulpen, hortensia’s, fresia’s en anjers zijn ook allemaal verkrijgbaar in het wit! Overleg met je bloemist welke bloemen ‘in het seizoen’ zijn ten tijde van jullie bruiloft.

Wit eten
Een geheel wit menu is niet echt realistisch, tenzij je toevallig in het aspergeseizoen trouwt. Serveer de gerechten die jullie lekker vinden op wit servies, tafels gedekt met wit linnen, witte servetten en witte decoratie. Dessert tables en bruidstaarten kunnen natuurlijk wel in het kleurenthema passen. Denk aan een witte chocolademousse, in witte chocolade gedoopte aardbeien en slagroomsoesjes en panna cotta, lekker!

Witte dresscode
Het is eigenlijk nog steeds ‘not done’ om als gast in het wit gekleed gegaan, tenzij het een verzoek van het bruidspaar is. Een algeheel witte dresscode levert gegarandeerd gave foto’s op!

Vlekken
Een witte jurk een hele dag smetteloos schoon houden, is nagenoeg onmogelijk. Laat je dag niet verpesten door vlekken. Als je toch wat morst, is het belangrijk om de vlek te deppen, NIET te wrijven. Dé geheime wapens in de strijd tegen vlekken op je jurk zijn babydoekjes en talkpoeder. Met babydoekjes kun je de vlek opdeppen en met talkpoeder kun je hem maskeren. Waarschijnlijk zie je pas na de bruiloft hoe vies je prachtige jurk werkelijk is geworden. Een goede stomerij krijgt de (meeste) vlekken eruit. Het is wel belangrijk om je jurk zo snel mogelijk te laten reinigen. Hoe ouder de vlek, hoe moeilijker hij te verwijderen is. 
Categorie:  DIY voor je bruiloft Tags: bruiloft, trouwdag, wit, ivoor, thema, trouwjurk, bruidsjurk, trouwdecoratie, dresscode
Inloggen
NL SB Ladybird