We love kant!

Het is niet meer uit de bruidsmodewereld weg te denken: kant. En dat is niet zo gek, want dit prachtige materiaal geeft bruidsjurken een romantische look! Wij hebben daarom een aantal leuke kant-feitjes op een rij gezet! Kant-en-klaar!

Wist je dat...

…kant al 500 jaar wordt gebruikt? Vroeger gaf de stof aanzien, want doordat ze met de hand gemaakt werd, was de productiewijze tijdrovend en de stof kostbaar.

…in de bruidsmode een kanthype ontstond na de bruiloft van Kate Middleton en prins William in 2011? De oorzaak: het kanten bovenlijfje van Kates jurk, ontworpen door Sarah Burton voor het label Alexander McQueen. Zij kocht kant in bij de Franse fabrikant Sophie Hallette, waar dit dessin als sinds 1958 wordt gemaakt. Samen met haar team knipte Burton motiefjes uit, stelde ze opnieuw samen en bevestigde het kant op een fijne stof.

…er drie soorten kant in de bruidswereld zeer geliefd zijn? Venice lace (guipure), Chantilly kant en Alençon kant (corded lace).

…in de bruidsmode kant wordt gebruikt voor kleine details, maar ook voor een complete look van een jurk?

…een kanten bruidsjurk niet zo gemakkelijk te vergroten of te verkleinen is? Bij het maken van een kanten bruidsjurk wordt namelijk rekening gehouden met het motief op het kant. Bijzondere dessins worden uitgelicht en symmetrie wordt gecreëerd. Het is dus belangrijk om een kanten jurk in jouw maat te kiezen en niet twee maten kleiner omdat je nog een last-minute crashdieet gaat doen.

Vertrouw op de vakmensen en schitter in je kanten droomjurk op jullie grote dag!

Categorie:  Bruidsmode
Gerelateerde inhoud
Inloggen
NL SB Ladybird