Trouwen met sterren: Mariska van Kolck

Een bekende Nederlander die jullie huwelijk ceremonieel begeleidt of zelfs officieel maakt: voor iedereen die een vleugje showbizz aan z’n grote dag wil toevoegen.

 

“Niet iedereen verklapt dat een bekend gezicht hun huwelijk voltrekt.”
– Mariska van Kolck

 

Mariska van Kolck
Beroep: actrice, presentatrice en zangeres
Babs sinds: 2018

Hoe ben je het trouwvak ingerold?
“Ik ben sinds 2018 babs en inmiddels als zelfstandig trouwambtenaar in dienst van de gemeente Rotterdam. Het leek me een perfecte bezigheid tussen de seizoenen door waarin ik werk als actrice.”

 

Wat voor meerwaarde heeft jouw beroep?
“Mijn vak helpt me enorm als ik een huwelijk voltrek. Je moet op het toneel direct anticiperen; mensen die bijvoorbeeld ineens door je heen praten en situaties redden als er iets onverwacht misgaat. En ik ben natuurlijk getraind om te spreken in het openbaar.”

 

Lees ook: 4 lastige situaties op je bruiloft mét oplossing

 

Welke gebeurtenis heeft de meeste indruk gemaakt?
“Het bijzonderste dat ik tot nu toe heb meegemaakt was toen ik een stel trouwde dat absoluut geen gasten wilde. In het gemeentehuis waren twee ambtenaren aangesteld als hun getuigen en de zaal was verder helemaal leeg. Maar ik had wel een speech van 40 minuten geschreven én ik was van plan om hun favoriete lied te zingen. Als je gewend bent om voor een publiek van 800 man te zingen dan is zo’n lege zaal wel even iets anders. Uiteindelijk werd de voltrekking te leuk voor woorden, heel intiem en emotioneel en ik krijg nog altijd lieve berichtjes van dat stel.”

 

Hoe gaat het bruidspaar in spe om met het feit dat ze een BN’er als babs hebben?
“Niet iedereen verklapt dat een bekend gezicht hun huwelijk voltrekt. Sommigen zeggen niets tegen hun gasten omdat er fans tussen zitten die ze willen verrassen, anderen zetten het juist pontificaal op de bruidskaart.”

 

Wie zou je nog willen trouwen?
“Mijn zonen zijn nog te jong om die stap te maken, maar het huwelijk van een familielid afsluiten, dat lijkt me waanzinnig.”

 

Lees ook: Trouwen met sterren: Dennis Weening

 

Categorie:  De Ceremonie Tags: BN'er als babs, babs, celebabs, bekende babs, trouwambtenaar
Inloggen
NL SB Ladybird