Tips en tricks voor een country wedding

Wil je écht een unieke trouwlocatie? Dan is trouwen op het platteland iets voor jou! Een bruiloft in een maisveld zorgt voor een heel bijzondere, intieme sfeer. Wij verzamelden alle tips en tricks plus de ervaringen van bruidspaar Rianne en Stefan voor je.

 

Om met de meest praktische vraag te beginnen: mag je eigenlijk trouwen in een maisveld? Dat verschilt per gemeente. In sommige gemeenten mag je overal trouwen zonder dat je daar iets extra’s voor moet regelen, terwijl je op andere plekken het maisveld eenmalig tot huwelijkslocatie zult moeten laten benoemen. Voor een privéfeest hebben jullie meestal geen aparte feestvergunning nodig, maar het is wel verstandig om de gemeente en eventuele omwonenden op de hoogte te stellen van jullie feestplannen.

 

Op tijd aan de slag
Iedereen ingelicht? Dan kan de organisatie beginnen! Rianne en Stefan trouwden in hun zelf ingezaaide maisveld. Rianne en Stefan mochten gebruik maken van het akkerland van de ouders van Stefan. Een bevriende loonwerker zaaide de mais in en het stel deed zelf het onderhoud, zoals water geven. Geen grootgrondbezitters als schoonouders? Wellicht kun je via-via een boer vragen of je tegen vergoeding voor een seizoen zijn land kan gebruiken.

 

Maisdoolhof
De maiskorrels worden gezaaid tussen half april en half mei en het mais is eind augustus op zijn hoogst: ongeveer 4 meter. Begin juni, als de plantjes ongeveer vijftien centimeter hoog zijn, kun je goed zien hoe het veld eruitziet. Dan kun je ook bepalen waar je een open plek wilt maken voor de ceremonie en hoe de paden moeten lopen. Rianne en Stefan lieten zich daarbij inspireren door maisdoolhoven, die je op het platteland wel eens tegenkomt.

 

Het veld in!
En dan is het eindelijk zo ver: the big day! Rianne en Stefan hadden hun gasten vooraf niets verteld over het maisveld. De gasten zagen alleen een bordje dat ze een bruggetje over stuurde, recht het maisveld in. Via een paadje kwamen ze bij de open plek waar de bruiloft was. Rianne en Stefan kijken terug op een geslaagde bruiloft. “We zijn heel blij dat we het zo groots aangepakt hebben. Het was een fantastische dag!”

 

Tip: corny snacks
Een leuke knipoog naar de locatie: mais in de je bruiloftsnacks! Denk aan een popcornkarretje, maiskolven van de barbecue en salades met maïskorrels.

 

  

Categorie:  Trouw- & Feestlocaties Tags: Trouwen in de mais, Trouwen in het maisveld, Maisveld, Country Wedding, Landelijk trouwen
Gerelateerde inhoud
Inloggen
NL SB Ladybird