© Iris@dutchandfamous.com

Acht tips voor een persoonlijke ceremonie!

Jullie ceremonie kun je op een heleboel manieren persoonlijk maken: van romantische trouwbeloften tot getrouwd worden door je eigen moeder! Acht ideeën over hoe je die persoonlijke touch geeft aan de trouwceremonie.


1. Place to be
Kies voor een trouwlocatie die heel bijzonder voor jullie is: het hotel waar jullie logeerden tijdens dat eerste weekendje weg, het strand waar jullie de eerste date hadden of het park waar jullie elkaar voor het eerst ontmoet hebben. En tegenwoordig is het in veel gemeentes ook mogelijk om in jullie eigen tuin of het huis van je ouders te trouwen.

2. Muziek
Maak je entree in de trouwzaal op een nummer dat veel voor jullie betekent. Laat je door je vader (of moeder) weggeven of kom dansend de zaal binnen. Tijdens de ceremonie speel je 'jullie liedje' en ook voor jullie eerste exit als man en vrouw kies je een spetterend nummer. In het artikel "Muziek tijdens je ceremonie: wat is er mogelijk?" vind je allerlei muzikale inspiratie.

3. Zelfstandig trouwambtenaar
Je kunt kiezen voor een zelfstandig trouwambtenaar. Dat is een beëdigd trouwambtenaar die bevoegd is om wettelijke huwelijken te sluiten, maar niet vast zit aan één gemeente. het voordeel van een zelfstandige trouwambtenaar is dat deze meer tijd heeft en neemt om jullie echt te leren kennen. En dat levert een nog persoonlijkere ceremonie op.

4. Getrouwd door je moeder
Getrouwd worden is al een bijzonder moment op zich. Maar getrouwd worden door een persoon naar keuze, dat is helemaal mooi! Je kunt jouw moeder, broer of vriendin vragen om je huwelijk te voltrekken. Persoonlijker kun je het niet hebben!

5. Trouwbeloften
Het is spannend, maar wel heel erg romantisch én persoonlijk: het uitspreken van zelf geschreven trouwbeloften. Het zijn prachtig en ontroerende momenten die de ceremonie heel erg mooi maken.

6. Persoonlijke lezing
Vraag een of een aantal van jullie dierbare gasten om een rol te spelen tijdens de ceremonie door bijvoorbeeld een mooi gedicht voor te lezen of een lied te zingen. 

7. Kinderen
Heb je kinderen of neefjes en nichtjes? Betrek ze bij je bruiloft door ze bijvoorbeeld de ringen te laten brengen, de sleep te laten dragen of bloemen te laten strooien. Ook leuk: laat de kinderen een speciale trouwakte onderteken om jullie huwelijk 'officieel' te bezegelen.

8. Spektakel
Je kunt ook voor spektakel zorgen door bijvoorbeeld na jullie jawoord duiven los te laten of jullie gasten te verrassen met een liveoptreden van jullie favoriete band. Jullie bruiloft zal nooit vergeten worden!
Categorie:  De Ceremonie Tags: bruiloft, trouwen, persoonlijk, ceremonie, wedding, familie, vrienden, kinderen, moment, spektakel, romantisch, feest
Gerelateerde inhoud
Inloggen
NL SB Ladybird