Het hartvormige rugdecolleté heeft prachtige gebloemde applicaties van kant. Van Ladybird.
Superromantisch, deze look met kanten versieringen op de jurk én de sluier. Van Cymbeline.
Heel fijn kant siert deze bruidsjurk met wijduitlopende mouwen. Van Rosa Clará.
Deze mermaid-jurk van Miss Emily by Très Chic heeft meerdere laagjes kant over elkaar.
Ook op bruidsaccessoires is kant een sprookjesachtige blikvanger. Sluier van Emmerling.
De grote kanten bloemen lijken op de huid getatoeëerd. Van Pronovias.
Gebloemde applicaties zijn prachtig op een sluier. Van Justin Alexander.
De kanten bloemapplicaties maken van deze jurk een echte blikvanger. De kanten zoom van de jurk wordt herhaald in de sluier. Van Demetrios.
De brede kanten bandjes van deze jurk van Amélie zijn net mouwtjes en versierd met prachtig kantwerk.

Spotlight op kant: romantisch en dromerig

Speels, verleidelijk, romantisch: in de huidige bruidsmodecollecties siert kant als zacht accent of als opvallende blikvanger de creaties van de ontwerpers. Wij nemen deze romantische stof voor je onder de loep.

Al in de vijftiende eeuw waren de Venetianen gefascineerd door het gedetailleerde handwerk waarmee prachtige dessins uit garen konden worden gemaakt en waar huid te zien was tussen de patroontjes: heel verleidelijk. Vroeger was kant een luxe die alleen de rijksten en meest machtigen zich konden veroorloven, maar tijden veranderen gelukkig. En inmiddels is de hele modewereld betoverd. Vooral in de bruidsmode is het romantische kant erg geliefd.

Chantilly, guipure & applicaties
Het ene kant is het andere niet. Sinds het originele reticella-kant dat nauwkeurig met de hand werd gemaakt (meestal met patronen van bloemen en ranken) zijn er inmiddels ontelbaar veel kantsoorten bij gekomen. In de bruidsmode vind je vooral chantilly-kant, waarbij (meestal) gebloemde patronen op tule gestikt worden en de bruidsjurk zo een vrouwelijke, romantische charme geven. Het Franse guipure en Ierse crochet daarentegen geven de jurk een vintage tintje en worden daarom vooral gebruikt voor luchtige bruidsjurken in boho-stijl. En dan zijn er nog bloemenapplicaties die een fantastisch 3D-effect creëren.

Van tattoo tot laagjes
Kant is betoverend: als subtiel borduurwerk op zachte bruidssluiers, als speelse inzet of in een all-over-look. Op de blote huid rond het decolleté of op de armen is het moderne tattoo-kant helemaal verleidelijk! Hip zijn ook bruidsjurken waarbij verschillende kantsoorten als laagjes over elkaar gecombineerd worden.
Categorie:  Bruidsmode Tags: trouwen, bruid, bruidsmode, bruidsjurk, trouwjurk, romantische trouwjurk, kanten bruidsjurk, trouwjurk van kant
Gerelateerde inhoud
Inloggen
NL BA Bedankjes NL SB Essense