© Arma Trouwfotografie

Schitterende trouwfoto’s vol regendruppels

Het is jullie grote dag, maar… aan de hemel staat geen vrolijk zonnetje, maar grote regenwolken pakken zich samen. Druppels vallen met duizenden tegelijk naar beneden. Kunnen jullie de mooie buitenfoto’s maar beter vergeten? Zeker niet! Met deze tips en ideeën krijgen jullie alsnog prachtige beelden.

Special effects
Niet alleen een stralend blauwe lucht en kleurrijke zonsondergang zorgen voor prachtige foto’s. Ook donkere wolken en grote druppels regen kunnen fantastische beelden opleveren tijdens jullie grote dag. Als het schemert of donker is en het regent, creëer je met een beetje licht de meest magische sfeer door het licht in de druppels te laten reflecteren. Bovendien kunnen jullie gewoon binnen gaan staan als jullie droog willen blijven. De fotograaf gaat dan naar buiten en krijgt zo toch het mysterieuze en bijzondere effect van de druppels op de foto. Wil jullie fotograaf ook liever niet natregenen? Onder een afdakje staan jullie allemaal droog en hebben jullie de regen of mooie wolkenluchten op de achtergrond.

Go wild!
Springen in de plassen, druppels opvangen met je tong, je haren laten wapperen in de wind: in de regen word je weer even kind. Zo krijgen jullie vrolijke en spontane foto’s, waar jullie nog lang om kunnen lachen. Foto’s waarop jullie meer bezig zijn met de regen, met elkaar en met prezier maken, dan met de camera. Zo komt jullie liefde en geluk nóg mooier in beeld. Eén aandachtspuntje: vergeet je laarzen of slippers niet!

Binnenlocatie
Willen jullie toch liever op een droog plekje staan, zonder risico op uitgelopen mascara en verwaaide haren? Binnenlocaties zoals een mooie kerk, een filmtheater of zelfs een oude fabriek leveren vaak prachtige beelden op. bedenk alvast tijdens de voorbereidingen voor jullie dag op welke buiten- én binnenlocaties jullie gefotografeerd willen worden. Dan hoef je bij slecht weer niet op het laatste moment op zoek te gaan naar mooie locaties.  

Zonnig gelukje
Denk je: “Leuk en aardig allemaal, maar één foto met zon zou ik toch wel heel fijn vinden”? Met een beetje geluk regent het op jullie trouwdag niet non-stop en komt er tussen de buien door af en toe een zonnestraaltje koekeloeren. Wie weet krijgen jullie dan zelfs nog een schitterende regenboog cadeau. Is het echt grauw en verstopt de zon zich de hele dag achter grijze wolken? Weet dan dat het eigenlijk niks uitmaakt: jullie zijn degene die al stralen!
Categorie:  Bruidsfotografie en -videografie Tags: Trouwfotografie, bruiloft, huwelijk, foto, regen, slecht weer, locatie
Inloggen
NL SB Ladybird
NL SB Rosa Clara