© Robbert Beck Productions

Nerveus voor je bruiloft? Niet nodig!

Zodra je je ogen open doet weet je het: het is zo ver! Vandaag stappen jullie in het huwelijksbootje. Je bent alleen ontzettend zenuwachtig voor de bruiloft. What to do? Adem in, adem uit. Wij hebben een aantal handige tips voor je om optimaal te genieten van de bruiloft.

Vandaag is jullie grote dag en is het logisch dat je daar een beetje zenuwachtig voor bent. Waarschijnlijk is er nog nooit een bruid zonder zenuwen aan haar grote dag begonnen! Bedenk je dus vooral: je bent niet de enige.

Planning
Zorg dat ruim voor de bruiloft iedereen wat hij of zij moet doen en hoe laat ze waar aanwezig moeten zijn. Dat geldt voor de gasten, maar ook voor je kapster en visagiste, de mensen die je helpen met aankleden en, niet onbelangrijk, de bruidegom!

Zet een wekker
Zet de wekker ruim op tijd, zodat je nog een uurtje hebt om even rustig wakker te worden, een kop thee te drinken en je rustig klaar te maken voordat iedereen op de stoep staat om je te helpen.

Breakfast
Zenuwachtig of niet, zonder ontbijt aan de grote dag beginnen, is nooit een goed idee! Echt niet zoveel trek? Neem dan in ieder geval een banaantje, want bananen zorgen voor de aanmaak van serotonine, waardoor je je kalmer gaat voelen!

Take it easy
Ondanks een perfecte planning en uitgebreid draaiboek bestaat de kans dat er hier en daar iets misgaat. Dat geeft niks, want het is jullie bruiloft, geen strak geregisseerde Oscar-show! Probeer het idee los te laten dat alles perfect moet zijn, dat ben je veel relaxter. Hierbij is het ook belangrijk dat je een ceremoniemeester hebt waar je volledig op vertrouwd, zodat zij eventuele probleempjes naar ieders tevredenheid kan oplossen.

Noodpakket
Bang voor vlekken op je jurk, een panty met een ladder of andere probleempjes? Neem een noodpakketje mee met babydoekjes, een nieuwe panty, paracetamol, deodorant, een naaisetje en pepermuntjes. In dat noodtasje kun je eventueel ook iets kalmerends doen, bijvoorbeeld pilletjes met valeriaan.

Momentje
Worden de zenuwen je even een beetje teveel? Neem dan een moment voor jezelf. Haal diep adem, neem een slokje water en bedenk dat het júllie dag is. De dag waarop jullie de liefde vieren en elkaar beloven om er altijd voor elkaar te zijn. 
Categorie:  planning & organisatie Tags: zenuwachtig voor de bruiloft, zenuwen, nerveus, voorbereiding, plannen, trouwdag, feest, aankleden
Gerelateerde inhoud
Inloggen
NL SB Ladybird