Married At First Sight: achter de schermen met de trouwambtenaren

Je zag ze misschien al voorbijkomen in de nieuwe editie van Bruid & Bruidegom Magazine: de trouwambtenaren van Married At First Sight. Wij mochten Mariëlle en Walter interviewen over hun bijzondere werk.

Mariëlle en Walter, normaal gesproken trouwen jullie stellen die elkaar goed kennen. Hoe anders is het voor jullie om stellen die elkaar niet kennen te trouwen in het programma?
Mariëlle: “Normaal maak je kennis met een stel en kun je inspelen op bijvoorbeeld lichaamstaal en de interactie tussen de twee. Nu zitten de deelnemers apart tegenover mij, nog maar net bekomen van de overval waarbij ze gevraagd werd of ze binnen twee weken willen trouwen met hun perfecte match! Het is absoluut een groot verschil. Ik probeer ze op hun gemak te stellen en ze het gevoel te geven dat er tijdens die spannende ceremonie een bekend gezicht voor ze staat dat het beste met ze voorheeft.”
Walter: “Het is lastig om de juiste woorden te kiezen, omdat je continue moet opletten dat je in je enthousiasme niet per ongeluk de naam van de aanstaande noemt. Ik ontmoet de partners los van elkaar en focus me dus helemaal op de partner die voor me zit.”

En dan trouwen de deelnemers ook nog eens op tv! Geeft dat een andere dimensie aan het geheel?
Walter: “Er komt veel spanning bij kijken, voor de kandidaten en hun families. Er is natuurlijk dat besef dat alles dat ze doen straks op tv te zien zal zijn… het geeft extra druk maar ook een enorme kick als het uiteindelijk allemaal vlekkeloos verloopt.”
Mariëlle: “Voor mij persoonlijk is het niet zo heel anders, ik stort me vooral op het bijzondere verhaal en geniet van alles dat er gebeurt. Tijdens het opnemen van de eerste afleveringen was ik overigens wel heel nerveus, toen durfde ik nauwelijks van mijn stip af te komen!” (een stip is de gemarkeerde plek waar een presentator vaak staat zodat hij/zij goed in beeld komt – red.)

Wat vonden jullie van het praatje van jullie BABS (buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand) toen jullie zelf trouwden?
Walter: “Onze BABS was een lieve man die de sfeer heel goed aanvoelde. Ik ben al twntig jaar gelukkig met Chantal waarvan we zestien jaar getrouwd zijn.”
Mariëlle: “Wij tikken dit jaar al 35 jaar aan, ik ben jong getrouwd! Toen ik zelf trouwambtenaar werd wist ik: ik ga het heel anders aanpakken, veel persoonlijker dan de BABS het destijds bij ons deed.”

Hebben jullie een ultieme tip voor pasgetrouwde stellen?
Mariëlle: “Wees lief voor elkaar. Houd elkaar vast alsof het de eerste keer is. Blijf naar elkaar luisteren: hoe voel je je, wat zijn je wensen en dromen? Maak tijd vrij voor elkaar.”
Walter: “Blijf communiceren en blijf daten. Tijd maken voor elkaar om leuke dingen te doen met elkaar zou niet moeten stoppen zodra je getrouwd bent. Houd het spannend en verras je partner met een leuke date!”

Wat is voor een aanstaand bruidspaar handig om met hun BABS te bespreken?
Mariëlle: “Geef aan wat wel maar ook wat niet verteld mag worden. En als je het aandurft, vertel elkaar dan tijdens de ceremonie waarom je met je partner trouwt en wat je hem of haar belooft. Een trouwbelofte dus. Persoonlijker dan dat wordt het niet.”
Walter: “Maak de ceremonie samen met de BABS zo persoonlijk mogelijk. Kies een BABS die het verhaal helemaal speciaal voor jullie maakt. Iemand die jullie sfeer kan neerzetten.”

Married At First Sight zie je iedere zondagavond om 20:00 uur op RTL4. Heb je de uitzending gemist? Dan kijk je ‘m hier terug!

Categorie:  Nieuws Tags: bruid, bruidegom, magazine, trouwen, married at first sight, rtl, tv, babs,
Gerelateerde inhoud
  • 10 fouten die iedere bruid maakt 10 fouten die iedere bruid maakt
  • Tips voor jullie ceremoniemeester Tips voor jullie ceremoniemeester
  • Glamping-moon: luxe kamperen Glamping-moon: luxe kamperen
Inloggen
NL BA Bedankjes NL BE SB Enzoani NL SB Ladybird