Verlichting als jullie mooiste bruiloftsdecoratie

Licht is een van de topthema’s als het om bruiloftsdecoratie gaat. Creatieve mogelijkheden te over, en nieuwe ontwikkelingen maken decoreren met lampjes nog leuker! Christina Holt, oprichtster en eigenaresse van Wedding Concepts, geeft enkele ideeën en tips over wat je allemaal met licht kunt doen.

Lichtsnoeren
Niet alleen in de kerstboom zorgen lichtsnoeren voor een feestelijk geheel, ook op jullie trouwlocatie zorgen ze voor een sprookjesachtige sfeer, vooral ’s avonds! Christina: “Voor lichtsnoeren geldt: hoe langer, hoe beter! Door te kiezen voor snoeren die je kunt koppelen kun je meterslange banen van lampjes maken. Dat staat mooi onder de dakrand, onder een street draping of als plafonddecoratie.” Zonder veel moeite creëer je zo een magische sfeer op jullie bruidsfeest.

Tafellampjes
Kleurige lampenkapjes verspreiden een warm licht en brengen meteen kleur in de tafeldecoratie. “De lampenkappen bieden heel veel mogelijkheden voor decoratie”, vertelt Christina. “Laat bijvoorbeeld jullie bruiloftslogo erop afdrukken!” Zorg ervoor dat de andere decoratie, zoals de bloemen en de loper of het tafelkleed, bij de verlichting past. “Door gebruik te maken van tafellampjes op batterijen lopen er bovendien geen snoeren over tafel”, geeft Christina als tip. “Deze lampjes blijven ongeveer acht uur branden.”

Ballonnenzee
Stel je voor: jullie openingsdans onder een zee van opgeblazen ballonnen. Zo romantisch! Christina: “Voor een ballonnenzee moet jullie feestruimte minstens drie meter hoog zijn. Een mix van verschillende groottes en kleuren geeft jullie ballonnenplafond een bijzonder effect. Als belangrijkste regel geldt: hoe meer ballonnen, hoe groter het effect!”


Tips van Christine Holt:

Planning: “Goede belichting is een belangrijk onderdeel van jullie decoratie. Het is daarom van belang om de belichting vanaf het begin op te nemen in jullie budget. Natuurlijk is de locatie bepalend voor de mate waarin verlichting nodig en decoratief is.”

Details: “Spots zijn perfect om belangrijke onderdelen van de bruiloft, zoals bloemen, tafeldecoratie en de bruidstaart uit te lichten. Glazen vazen kun je heel mooi van binnenuit belichten met lampjes op batterijen.”

Lichtkleur: “Dankzij ledverlichting is de kleur van het licht tegenwoordig volledig instelbaar. Met één druk op de knop verander je de kleur en de intensiteit van het licht. De ruimte kan in een handomdraai baden in je favoriete kleur en is zo direct aangepast aan het thema van je bruiloft en de sfeer.”
Categorie:  Trouw- & Feestlocaties,  planning & organisatie Tags: Verlichting, decoratie, trouwen, bruiloft, trends, locatie, sfeer
Gerelateerde inhoud
Inloggen
NL SB Ladybird