Help, mijn bruiloft gaat niet door. Wat nu?

Alles was tot in de puntjes geregeld voor je bruiloft, maar dan gooit het coronavirus roet in het eten en kan de bruiloft als jullie hem voor ogen hadden op dit moment niet doorgaan. Gezondheid staat voorop, maar je mag best even een paar traantjes laten. En besef dan dat die mooiste dag in jullie leven echt wel gaat komen, alleen op een later tijdstip. Nog eventjes geduld…

 

In Nederland zijn de regels voor de aanpak van het coronavirus aangescherpt. De ontwikkelingen worden door het RIVM op de voet gevolgd en afhankelijk van hoe het zich verder ontwikkelt, worden beslissingen gemaakt. Op dit moment worden sociale aangelegenheden afgeraden en is alle horeca gesloten ten minste tot en met 6 april. Evenals scholen en andere ontmoetingsplaatsen. Dus ook bruiloften kunnen niet doorgaan, en dat zorgt natuurlijk voor onrust bij bruidsparen. Naast het stappenplan, dat we eerder al publiceerden over wat nu te regelen, geven we je ook een paar tips wat je als aanstaande bruid en bruidegom kunt doen in deze onwerkelijke tijden.

 

1.Blijf kalm. Raak niet in paniek en blijf jezelf.

 

2. Blijf verliefd! Vergeet niet waar het echt om gaat: de liefde voor elkaar.

 

3. Blijf zelfverzekerd. Accepteer deze onverwachte situatie, het is rot maar jij kunt er zelf helemaal niks aan doen. Er verandert niets aan het feit dat je gaat trouwen – het is alleen later dan gepland.

 

4. Praten. Annuleer het huwelijksfeest niet onmiddellijk, maar haal eerst diep adem en praat dan met elkaar en dienstverleners. Het motto zou moeten zijn: ja uitstellen, nee annuleren. Annulering gaat uiteindelijk gepaard met meer kosten. Bekijk ook het stappenplan.

 

5. Maak een plan C. Je hebt vast en zeker een plan A voor goed weer en een plan B voor regenachtig weer opgesteld. Nu heb je een nieuw plan nodig, plan C dat nodig is door  corona.

 

6. Waardeer het leven. Het is even een flinke tegenvaller, maar het zorgt er ook voor dat, als de bruiloft eindelijk wordt gevierd, je er nog meer van kan genieten. Je weet nu immers dat het allemaal niet vanzelfsprekend is. Het feest wordt dan nog feestelijker.

 

7. Wat als je het anders doet? Misschien is dit het perfecte moment voor een elopement-wedding. Dit is een minimalistische huwelijksbelofte voor twee zonder andere gasten. Dit gaat allemaal over jou en je liefde. Jij bepaalt de plaats hiervoor. Later kunnen jullie altijd nog een groot, geweldig feest vieren.

 

8. Zorg voor een verzekering! We hebben het nu over een pandemie die de meeste verzekeraars niet dekken. Maar het schud je wel wakker. Wat nu als jij op de dag van de bruiloft ziek in bed doorbrengt en de dag verplaatst moet worden? Een verzekering kan dan financieel helpen.

 

9. Wees niet bang. Wees niet bang om het feest uit te stellen: de evenementenindustrie heeft het momenteel moeilijk, dus ze willen maar al te graag weer een feestje organiseren in betere tijden.

 

10. Haal er een professional bij. Schakel een ervaren weddingplanner in! Deze kan alles perfect coördineren. Bijvoorbeeld een eventueel uitstel, het contact met organisaties en dienstverleners, noem maar op.  Het zorgt in ieder geval voor wat minder stress!

 

Bovendien is het een goede relatietest. Als jullie dit samen doorstaan, kunnen jullie samen alles aan en gaan jullie een rooskleurige toekomst tegemoet.

 

Categorie:  Nieuws Tags: Bruid en Bruidegom Magazine, Coronavirus en trouwen, maatregelen, Informatie over het coronavirus
Inloggen
NL SB Ladybird