Help, ik heb een weddingdilemma!

Een trouwdag betekent keuzes maken. De meeste zijn gelukkig superleuk, maar je loopt soms ook tegen wat gevoeligere kwesties aan. Hier vind je een aantal weddingdillemma’s én oplossingen!

"Onze ouders en vrienden bemoeien zich zoveel met onze grote dag dat ik niet meer weet wat ik met al die adviezen aan moet."
Het kan lastig zijn als veel mensen uit jullie omgeving met allerlei tips en adviezen komen. Vergeet niet dat de adviezen vaak goed bedoeld zijn en dat ze komen van mensen die het beste met je voor hebben. En in sommige gevallen kunnen die tips heel goed van pas komen. Wordt het echter allemaal te veel, dan zit er eigenlijk maar één ding op: maak het bespreekbaar. Geef aan dat jij en je aanstaande er zelf heel goed uit kunnen komen. En dat jullie zullen zelf wel aan de bel trekken als er op een bepaald moment écht hulp nodig is.

"In mijn (schoon)familie praten twee zussen al jaren niet meer met elkaar vanwege een ruzie. Maar we willen ze wel allebei uitnodigen!"
Ruzie in een familie is nooit leuk, en zeker niet als er iemand gaat trouwen. Om jullie zelf een heel lastige keuze te besparen, kun je het beste beide familieleden uitnodigen. Vertel ze wel allebei dat de ander ook is uitgenodigd; zo voorkom je dat ze voor een vervelende ‘verrassing’ komen te staan. Vergeet niet te benadrukken dat als ze allebei besluiten te komen, niets de gezellige sfeer van jullie bijzondere en unieke dag mag verpesten.

"Veel van mijn vriendinnen verwachten dat ik ze een bepaalde rol geef op onze trouwdag. Hoe voorkom ik teleurstellingen?"
Met een grote groep vriendinnen is het onmogelijk om ze altijd overal bij te betrekken. Als je niemand wilt voortrekken óf passeren heb je min of meer twee keuzes: geef niemand een rol (en laat je vriendinnen gewoon gast zijn), of geef ze allemaal de rol van volwassen bruidsmeisje en verdeel een aantal taken. Denk bijvoorbeeld aan hulp bij de aankleding van de locaties, het laten tekenen van het gastenboek en het uitdelen van de bedankjes. Zo voelt elke vriendin zich betrokken bij jouw grote dag en kun jij rekenen op praktische hulp.

"Een enveloppe als cadeautip: kan dat eigenlijk wel?"
Hoewel het volgens de etiquette niet hoort, vragen bruidsparen steeds vaker om geld in plaats van een cadeau. Om jullie gasten niet het gevoel te geven dat ze hiermee eigenlijk alleen maar jullie trouwdag bekostigen, zijn er verschillende oplossingen. Zet geen enveloppe in de uitnodiging, maar laat jullie ceremoniemeesters in een begeleidend briefje kenbaar maken dat jullie graag geld willen. En koppel een specifieke bestemming aan jullie geldverzoek, zoals een bijzondere (huwelijks)reis, spullen voor jullie uitzet, een uniek kunstwerk of ook mooi: een goed doel.

"Kan ik het maken om mijn collega’s niet uit te nodigen?"
Dat kan je zeker. Vier je een bruiloft in een kleine en intieme kring, dan zal iedereen wel begrijpen dat dit alleen familie en goede vrienden betreft. En misschien ook wel een enkele collega waar je privé mee omgaat. Hebben jullie echter een grote bruiloft, dan zijn de receptie en/of het feest perfecte gelegenheden om collega’s voor uit te nodigen. En dan is het aan jou of je daar al je collega’s voor uitnodigt of bijvoorbeeld alleen je eigen afdeling.
Categorie:  planning & organisatie Tags: dilemma's bruiloft, bruiloftsdilemma's, problemen, gevoeligheden, familie, familieruzies, vriendinnen, ruzies, etiquette, uitnodigingen, gastenlijst, collega's
Gerelateerde inhoud
  • Originele ideeën voor het klassieke gastenboek Originele ideeën voor het klassieke gastenboek
  • Wie betaalt…? Wie betaalt…?
  • Bruidsmeisjes anno nu Bruidsmeisjes anno nu
Inloggen
NL SB Ladybird