© Kisui

Handige tips voor lastminute-beautyproblemen

Op je bruiloft wil je natuurlijk de allermooiste versie van jezelf zijn. Dan zit je niet te wachten op een puist of andere beautydrama’s. Gelukkig zijn de meeste probleempjes goed te voorkomen. En mocht het toch misgaan, dan kun jij met deze tips ieder drama de baas!

Probleem:
je hebt een enorme puist. Midden in je gezicht.
Oplossing: een mooie huid begint al ruim voor je trouwdag. Reinig je gezicht grondig (’s ochtends en ’s avonds), gebruik een niet te vette crème die bij je huidtype past, drink voldoende water en laat vette happen links liggen. Maar goed, daar heb je niets aan als je op the big day wakker wordt met een puist die zo groot is dat hij een eigen postcode verdient. Hoe verleidelijk het ook is, kom er niet aan. Je maakt het alleen maar erger. Je visagist kan hem goed wegwerken met groene en huidskleurige concealer, zodat hij amper opvalt. Stoor je je eraan op de trouwfoto’s? Vraag dan aan de fotograaf of hij er iets aan wilt doen met Photoshop.

Probleem: je houdt vocht vast en voelt je een opgeblazen versie van jezelf.
Oplossing: door veel water te drinken, moet je vaak naar het toilet en wordt het vocht beter afgevoerd. Andere vochtafdrijvende huismiddeltjes zijn komkommer, bleekselderij, ananas en peterselie. Ook paardenbloem- en brandnetelthee werken vochtafdrijvend. Om vocht vasthouden te voorkomen, is het slim om: niet te zout te eten, de periode voor je bruiloft niet teveel alcohol te drinken en je koffiegebruik te matigen. De meeste vrouwen houden vocht vast rondom hun menstruatie. Probeer het daarom zo te plannen dat je tijdens je bruiloft niet ongesteld bent. En dat is natuurlijk niet alleen handig vanwege het vocht vasthouden ;-)

Probleem: je zit onder de muggenbulten.
Oplossing: de beste methode om muggenbulten te behandelen, is door er niet aan te komen. Niet krabben, want dan worden ze alleen maar groter en opvallender! Koelen helpt ook tegen die onverdraaglijke jeuk. Als je heel veel last van hebt van muggenbulten, dan kun je in overleg met je huisarts antihistaminezalf of -tabletjes nemen. Dit vermindert de jeuk en de zwelling. De tabletjes vind je gewoon bij de drogist en werken ook tegen heel veel andere allergische reacties. Het is dus altijd handig om een doosje op voorraad te hebben. Muggenbulten voorkom je door te slapen onder een klamboe, lange mouwen te dragen als je ’s zomers buiten zit, horren te plaatsen in de slaapkamer, lavendel naast je bed te zetten en jezelf grondig in te smeren met muggenmelk. We raden je aan om in de periode voor je bruiloft gewoon álle preventieve maatregelen te nemen.

Probleem: je bent een warmbloedig type en hebt snel last van zweetplekken.
Oplossing: probeer in de periode voor de bruiloft niet te veel knoflook, uien of pepers te eten. Ze zorgen ervoor dat je snel gaat zweten, net als koffie en alcohol. Hou er ook bij de keuze van je jurk rekening mee. In een strapless model of een trouwjurk met dunne bandjes heb je het minder warm dan in een jurk met mouwen, én zijn eventuele zweetoksels niet te zien. Op de dag zelf kun je het beste een goede antitransparant deodorant te gebruiken, die ervoor zorgt dat je niet zweet, in plaats van alleen de geur te verbloemen. Vraag hiervoor advies bij de drogist, want de ene deo is de andere niet!

Categorie:  Bruidskapsels & Beauty Tags: bruiloft, trouwen, beauty, puistjes, zweten, beautytips
Gerelateerde inhoud
Inloggen
NL SB Ladybird