© Design 3000

Feestelijke ballonnendecoratie voor je trouwdag

De simpele feestballon heeft anno 2018 een ware transformatie ondergaan. Er is tegenwoordig zoveel mogelijk. Ontdek hier hoe jij je bruiloft extra feestelijk maakt.

Als het slechts om een paar ballonnen gaat, kun je die natuurlijk zelf opblazen. Helium biedt echter een mooier effect en minder inspanning. Het reukloze gas is lichter dan zuurstof, waardoor de ballonnen blijven zweven. Laat de ballonnen bij de deco-specialist of het partyverhuurbedrijf vullen of huur een heliumfles en vul ze zelf. 

Tip: helium ontsnapt makkelijk en vervliegt snel. Investeer daarom in kwalitatief hoogwaardige ballonnen en een speciale verzegeling waardoor de ballonnen langer in de lucht blijven.

Wat voor soorten ballonnen zijn er?
Naast latexballonnen zijn er ook folieballonnen. Die kun je in verschillende varianten en kleuren vinden bij feestspecialisten. Zo zijn er bijvoorbeeld folieletters en cijfers te krijgen, dus kies voor jullie initialen, het woordje ‘love’ of jullie trouwdatum. Er zijn ook harten, ballonnen gevuld met confetti en zelfs ballonnenbruidspaartjes te krijgen. Of wat dacht je van een ballonnenboog of pilaren?

Tip: ballonnen met lichtje. ’s Avonds decoreer je de locatie en de dansvloer met ballonnen met led-lampjes.

Creatief met ballonnen
De ballon is in al zijn varianten een feestelijk deco-element. Zo kun je tekeningen van een ballonnentros op jullie uitnodigingen en de overige papeterie laten drukken. Of maak een bijzonder gastenboek met de vingerafdrukken van jullie gasten als een ballonnentros.

Tip: maak jullie uitnodigingen of gastenbedankjes extra uniek door ballonnen te laten bedrukken met een persoonlijke boodschap.

Laat ze vliegen
Een bruiloftsklassieker is het loslaten van ballonnen. Hoe leuk het ook is, het is ook erg belastend voor het milieu. Wil je toch ballonnen loslaten? Er zijn speciale milieuvriendelijke ballonnen die geen schade berokkenen aan dieren en natuur.

Tip: een feestelijk effect creëer je ook door samen met de gasten bellen te blazen of duiven los te laten. En steek 's avonds gezellig sterretjes aan!

Do it yourself
Ben jij al aan het knutselen geslagen voor de bruiloft? Klik hier om je eigen wenskaartjes te maken die je aan de ballonnen (of aan de gastenbedankjes) kunt hangen. 
Categorie:  DIY voor je bruiloft,  Nieuws Tags: trouwen, ballonnen voor bruiloft, ballonnen voor trouwerij, ballonnenboog, ballonnen oplaten, bruiloftsdecoratie, helium, bruid, bruidegom
Gerelateerde inhoud
Inloggen
NL SB Ladybird
NL SB Enzoani