Do it yourself: koekjes in vintage-stijl

Zijn jullie nog op zoek naar een leuke giveaway voor jullie gasten? Wat dacht je van bruiloftskoekjes? Expert Stephanie Juliette Rinner laat zien hoe je met simpele uitsteekvormpjes kleine, eetbare kunstwerkjes maakt!

Stap 1
Maak een eenvoudig koekjesbeslag en steek er theepotjes uit met een koekvormpje. Terwijl de koekjes afkoelen, maak je het eiwitglazuur (ook wel royal icing genoemd). Het recept voor het glazuur vind je ook op onze website. Schep het glazuur in een spuitzak met een heel kleine opening en trek daarmee de randen van het koekje om (zie foto 1). Hierdoor kan het dunnere glazuur waarmee je de koekjes gaat decoreren, niet van het koekje aflopen.

Stap 2
Meng een deel van de stroperige royal icing druppelsgewijs met water, om een meer vloeibaar glazuur te creëren. Vul de koekjes hier helemaal mee. Trek, als het glazuur goed droog is, de lijntjes die je eerder hebt gezet nogmaals over en plaats een extra streepje om het deksel van de theepot aan te geven. Laat daarna minstens vier uur goed drogen.

Stap 3
Voor de roosjes maak je felroze royal icing. Met behulp van een zogeheten bloemennagel en een spuitzak met spuitmond, maak je de roosjes. YouTube is hierbij heel handig; zoek bijvoorbeeld op ‘royal icing mini rose tutorial’. Oefening baart kunst! Het benodigde gereedschap vind je bij de betere kookwinkels.

Stap 4
Als de roosjes gedroogd zijn, plak je ze met wat roze suikerglazuur op de koekjes.

Stap 5

Maak nu een stevig pastelgroen glazuur voor de blaadjes van de rozen. Maak er met je vingers toefjes van en plak ze naar eigen inzicht tussen de roosjes.

Stap 6
Meng voor de finishing touch eetbaar goudpoeder met een paar druppeltjes alcohol (bijvoorbeeld wodka of rum) tot een dikke vloeibare massa en strijk dit met een penseel over de randjes en rozenblaadjes. No worries: de alcoholsmaak vervliegt tijdens het drogen!

Stap 7
Verpak de koekjes in een passend doosje en klaar is je giveaway!
Categorie:  DIY voor je bruiloft Tags: huwelijk, kado, give-away, bedankje, pattisserie
Gerelateerde inhoud
  • Column: afvallen voor de grote dag Column: afvallen voor de grote dag
  • 20 vragen aan je locatie 20 vragen aan je locatie
  • Aanrader: de minimoon Aanrader: de minimoon
  • Alles over het huwelijksdiner Alles over het huwelijksdiner
Inloggen
NL BA Bedankjes