© Iris@Dutchandfamous.com

De organisatie van je bruiloft en een baan: hoe doe je dat?

‘Een bruiloft organiseren is een fulltime baan’, hoor je wel eens. En dat is waar, je zou er zo veertig uur per week in kunnen steken: zo leuk is het! Maar wat nu als je al een fulltime baan hebt? Hoe combineer je dat met het organiseren van een bruiloft?

Er prijkt een prachtige verlovingsring aan je vinger en de datum is geprikt: tijd om de bruiloft te plannen! Voor je het weet zit je tot over je oren in vraagstukken over de jurk, locatie, uitnodigingen, DIY-decoratie en openingsdansen. Superleuk, maar er moet natuurlijk ook nog geld verdiend worden en het combineren van een bruiloft en een baan kan soms een behoorlijke uitdaging zijn.

Werk is werk
Hoe verleidelijk het ook is om tijdens het uittikken van dat saaie rapport voor je baas even te kijken naar de nieuwste bruidsmodecollecties, het is toch echt verstandiger om dat niet te doen. Probeer je tijdens werkuren op je werk te focussen en je niet bezig te houden met de bruiloft. Zo krijgen zowel je werk als de bruiloft je volledige aandacht. Dat vind je baas vast ook prettig.

Maak een planning
Voordat je begint met het organiseren van je bruiloft, eerst een planning. Door samen af te spreken wanneer jullie welk bruiloftsonderdeel geregeld willen hebben, weet je precies wat je te doen staat. De countdown in Bruid & Bruidegom Magazine is daar een handig hulpmiddel bij, maar ook onze online weddingplanner is heel praktisch.

Maak nóg een planning
Zodra jullie in kaart gebracht hebben wat er allemaal moet gebeuren en wat de ‘deadlines’ zijn, is het slim om de agenda’s even naast elkaar te leggen. Wanneer zijn jullie allebei vrij om bijvoorbeeld locaties te bezoeken of taart te proeven? Welke avonden worden jullie ‘bruiloftsavonden?’ Vergeet ook niet om wat bruiloftsvrije tijd (bijvoorbeeld één dag per week, of een lekker weekend weg) in te plannen.

Neem vrij!
Antwoord je “ja, ik wil” als je collega vraagt of je koffie wilt, vraag je hardop wat eigenlijk het verschil is tussen een mermaid-model en een fishtail-jurk is tijdens het vragenrondje van een vergadering en hou je in een Excel-bestand niet de administratie van je werk bij, maar de gastenlijst voor jullie huwelijk? Dan is het misschien tijd om een paar dagen vrij te nemen en in alle rust wat bruiloftszaken af te werken.

Vraag hulp
Een bruiloft plannen in je eentje is bijna onmogelijk. Je familieleden, vrienden, getuigen en ceremoniemeesters willen je graag helpen. Ga je liever voor een professional? Denk dan eens aan een weddingplanner! Er zijn steeds meer professionele weddingplanners te vinden die jullie graag helpen met de organisatie van (een deel van) jullie grote dag.
Categorie:  planning & organisatie Tags: bruiloft, plannen, fulltime baan, bruiloft en baan, organisatie, weddingplanning, ceremoniemeester, weddingplanner
Gerelateerde inhoud
Inloggen
NL SB Ladybird