Corsage drogen voor een blijvende herinnering

Je hebt een waanzinnige bruiloft gehad. Belandt je corsage nu in de GFT-bak? Nee! Je kunt van je corsage, net als van het bruidsboeket, een blijvende herinnering maken als je deze laat drogen.

 

Bloemen drogen? Zo doe je dat
Wil je bloemen drogen? Dan is het essentieel om dit snel te doen na je bruiloft, want dan is het resultaat het mooist. Leg de corsage op een warme en droge plek zoals de zolder en wacht tot de bloemen droog zijn. Dit kan, afhankelijk van de bloemen, 1 tot 8 weken duren. Je weet dat ze droog zijn, als de bloemblaadjes wat brosser aanvoelen. Tip: spuit er vervolgens wat haarlak overheen. Dan behouden ze hun vorm beter en zijn ze minder breekbaar.

 

Behoud kleur met de plantenpers
Wil je de originele kleur behouden, dan kun je de corsage het beste op een donkere plek leggen. Een plantenpers is ideaal voor het drogen van gekleurde bloemen, zoals rode, blauwe, roze en gele. Vervang wel om de 5 dagen het papiertje voor een optimaal resultaat.

 

Deco-tips
En nu? Nu is de bruidegomscorsage een fantastische decoratie voor in huis. Er is namelijk geen accessoire in jullie woning te vinden dat meer dierbaar is dan deze herinnering aan de mooiste dag uit jullie leven. Leg de corsage bijvoorbeeld in een glazen doosje en plaats deze op het dressoir in de woonkamer en kies een mooi plekje in de slaapkamer. Ook leuk: koop een box frame fotolijst, lijst ‘m in en hang hem aan de muur naast jullie mooiste trouwfoto.

 

Ontdek op Pinterest meer bruidegomscorsages en laat je inspireren!

 

Categorie:  Bruidsbloemen Tags: corsages, corsages man, corsages bruiloft
Gerelateerde inhoud
  • 10 tips voor een duurzame bruiloft 10 tips voor een duurzame bruiloft
  • Bloemen op de grote dag Bloemen op de grote dag
  • Bloemige kapsels voor jouw bruiloft Bloemige kapsels voor jouw bruiloft
Inloggen
NL SB Ladybird