© Iris Planting voor Studio 5982

Buitenbruiloft: 8 tips voor als het weer niet mee zit

Aan de bomen hangen lantaarns, de struiken zijn versierd met linten en fakkels staan klaar om aan te steken als de avond valt. Jullie buitenbruiloft kan niet meer stuk. Maar dan komen de donkere wolken. Regen! Hier zijn acht tips zodat jullie bruiloft niet in het water valt.

1. Binnenruimte achter de hand
Misschien een voor de hand liggende tip, maar wel een belangrijke. Houd hier bij het kiezen van de locatie en bij de voorbereidingen al rekening mee. Heeft een locatie een mooie uitwijkmogelijkheid? Hierbij kunnen jullie ook aan een tent denken. Kijk wel uit met de wind, zodat jullie feestruimte niet de lucht in vliegt.

2. Het beste van twee werelden
Het meest ideaal is natuurlijk om een locatie uit te zoeken met zowel een mooie binnen- als buitenruimte. Stralen ze beide de sfeer uit die jullie aanspreekt? Zo voorkom je dat het één of het ander als een tweede keus voelt.

3. Genoeg ruimte
Zorg voor voldoende plek binnen. Je wilt de ruimte hebben om te dansen, te proosten en rond te lopen. Bereken van tevoren of de binnenruimte of tent groot genoeg is voor al jullie gasten. Maar let op: bij een té grote ruimte verlies je knusheid.

4. Fleur de boel op
Organiseer ook binnen mooie decoratie. De switch van een prachtig aangeklede tuin naar een kale binnenruimte is jammer. Leuk idee: laat je buitendecoratie binnen terugkomen. Zet planten neer, hang lantaarns op en gebruik dezelfde kleuren. Blijven jullie ondanks de regen buiten? Ga voor waterbestendige decoratie.

5. Omarm de regen
Bereid jullie ook mentaal voor om grote teleurstelling te voorkomen. Een beetje balen mag natuurlijk, maar laat je dag er zeker niet door verpesten. Ook met regen kunnen jullie letterlijk en figuurlijk een spetterend feest vieren!

6. Dekens bij de hand
Is het bewolkt en bereikt de temperatuur niet de gehoopte 25 graden? Zorg dan dat er dekentjes zijn voor de gasten. Zo kunnen jullie langer buiten blijven, zonder blauw te zien van de kou. Stop de dekens bijvoorbeeld in versierde kisten.

7. Paraplu’s
Zijn jullie echte diehards en zetten jullie toch de buitenbruiloft door? Regel dan vrolijk gekleurde of stijlvolle witte paraplu’s. Je hebt gelijk de leukste decoratie! En een gezellige sfeer, zo met zijn allen onder parapluutjes waar de regen zachtjes tegenaan tikt.

8. Maak de mooiste foto’s
Jullie hebben je waarschijnlijk verheugd op zonnige bruidsfoto’s waar de warmte vanaf straalt? Regen kan echter voor de meest prachtige foto’s zorgen. De druppels reflecteren het licht en geven een magische foto. En samen onder een paraplu is ook een heel romantisch plaatje!

P.S. Het voordeel van slecht weer: de dansvloer staat altijd vol!
Categorie:  planning & organisatie Tags: Buitenbruiloft, trouwen, regen, slecht weer, kou, wind, decoratie, locatie, tuin
Gerelateerde inhoud
Inloggen
NL SB Ladybird
NL SB Enzoani