Bruidsfoto & Film Award 2018: dit zijn de winnaars!

Onder luid gejuich werden de winnaars van de Bruidsfoto & Film Award 2018 bekendgemaakt en gehuldigd. De uitreiking van de prestigieuze foto- en filmwedstrijd werd gehouden in de sfeervolle Buiksloterkerk in Amsterdam. Hier kwamen bruidsfotografen en -filmmakers uit Nederland en België samen om hun succes te vieren.

De veertiende editie van de BFFA was helemaal top, dankzij het stralende weer, de mooie locatie, de gezellige sfeer en de ongekend hoge kwaliteit van de foto's en films. Internationaal hoofdredacteur van Bruid & Bruidegom Magazine én juryvoorzitter van de BFFA Susan Lippe-Bernard, merkte dan ook terecht op dat deze avond geen verliezers kent, maar dat alle genomineerden winnaars zijn. 

Geloof, hoop en liefde
De eerste winnaar van de avond was Jan Persoon Videografie die bekroond werd tot Bruidsfilm Award Overall Winnaar voor zijn negentig seconden durende clip van een bruiloft waarbij de ingetogen kerkdienst en het spetterende feest een bijzonder contrast vormden. Een trotse Jan Persoon vertelt dat de clip eigenlijk niet op de planning stond: "Vooraf bespreek ik altijd welke clips en films ik aflever voor een bruidspaar. Daar zat zo'n korte preview als deze niet bij. Maar tijdens de autorit terug van de bruiloft wist ik dat ik dit filmpje wilde maken. Het bruidspaar was er superblij mee. Maar dit resultaat hadden we niet verwacht."

Verrassing onder de winnaars
In de acht fotocategorieën werden steeds twee prijzen uitgereikt: een vakprijs en een publieksprijs. Bruidsfotograaf en BFFA-veteraan Gerhard Nel ging er vandoor met twee prijzen in twee categorieën: de vakprijs in de categorie Bruid en de publieksprijs in de categorie Family & Friends. "Ik voel me enorm bevoorrecht dat ik zowel een publieksprijs als een vakprijs heb gewonnen", vertelde Gerhard. "Ik had het echt niet verwacht. Het niveau van de inzendingen wordt steeds beter en de foto's hadden stuk voor stuk de prijs kunnen winnen."

Overall Winnaar foto
Ook voor fotograaf Leonard Walpot van LNRD Photography was het dubbel feest. Hij was maar liefst vier keer genomineerd en ging naar huis met de publieksprijs in de categorie Ceremonie. Zijn bijzondere, van bovenaf geschoten foto was echter ook de meest populaire foto onder de stemmende bruidsparen. Met 32% van de publieksstemmen werd de foto daarom verkozen tot Overall Winnaar van de BFFA 2018. Ook hij was volledig verrast door zijn winst: "Wat een avond! Er werd tijdens de uitreiking gezegd dat je als winnaar een ambassadeur voor de bruidsfotografie bent en als dat zo is, vind ik dat een hele eer." De avond werd afgesloten met bubbels, heerlijke hapjes en, bovenal, heel veel blije fotografen en filmmakers.

Grijp je kans!
Zijn jullie nog op zoek naar een geweldige bruidsfotograaf of -filmmaker, klik dan hier voor een overzicht van alle winnaars en genomineerden. Wie weet zit jullie toekomstige fotograaf en videograaf daar wel tussen.

En benieuwd naar de avond? Kijk hieronder naar de sfeervolle clip die Jos Heikoop van Heikoop Media (samen met zijn stagiair Mirjam) maakte van het event.

Categorie:  Bruidsfotografie en -videografie,  Nieuws,  Nieuws Tags: fotografie, bruidsfotografie, bruidsparen, bffa, bruidsfilm, bruiloft, trouwen, bruidsfotofilmaward, loveshoot, bruidsreportage
Inloggen
NL BA Essense NL BA Bedankjes