Acht details die jullie trouwfoto’s nog mooier maken!

Met een goede, professionele bruidsfotograaf ben je verzekerd van mooie foto’s. Maar door aan deze acht ogenschijnlijk kleine details te denken, beleven jullie nog meer plezier aan het fotograferen én het eindresultaat.

1. Mooie hanger
Een klassieker: de foto van je bruidsjurk voordat je hem aantrekt. Hang hem op een mooie plek en zorg voor een chique houten of metalen hanger in plaats van zo’n plastic exemplaar."

2. Opruimen
Aankleed- en firstlookfoto’s in jullie huis? Zorg er dan voor dat de ruimtes waar jullie dat doen (licht en ruimtelijk) lekker schoon en opgeruimd is. Bijkomend voordeel: opruimen werkt ook uitstekend tegen de bruiloftszenuwen!

3. Zoen en ring
Zoen na het jawoord lekker lang met elkaar, zodat het van alle kanten goed vastgelegd kan worden. En omdat het fijn is, natuurlijk. Voor een mooie foto van het aanschuifmoment hou je de ring aan de zijkanten tussen duim en wijsvinger vast en schuift hem langzaam om elkaars vinger.

4. Lijstje
Maak een lijstje met mensen waarmee je op de foto wilt en laat de ceremoniemeester ervoor zorgen dat die belangrijke gasten tijdens de fotosessie in de buurt zijn. Vraag je ceremoniemeester of hij eventuele verrassingen op de huwelijksdag, zoals een flashmob van jullie ouders, aan de fotograaf wil melden. Zo kan de fotograaf daar alvast op inspelen.

5. Fotoshoot
Neem je zus of een goede vriendin mee tijdens de shoot. Niet alleen voor het vasthouden van een eventueel reflectiescherm en het schikken van je jurk, maar ook voor de gezelligheid en ontspanning!

6. Videograaf
Hebben jullie behalve een fotograaf ook een videograaf? Breng ze van elkaars bestaan op de hoogte, zodat ze eventueel afspraken kunnen maken over de posities tijdens de belangrijke momenten.

7. Dagdetails
Een complete reportage van jullie trouwdag bestaat niet alleen uit foto’s van jullie en jullie gasten, maar ook uit de mooie details van de dag. Mooie bordjes voor de taart, een lintje om je boeket en een mooi ringenkussen zijn dus echt van toegevoegde waarde.

8. Het eindresultaat

Onze belangrijkste tip: laat de fotograaf een mooi album maken van de foto’s. Zo komen jullie foto’s het allermooist tot zijn recht en heb jullie een prachtig aandenken voor de rest van jullie leven. (En sla de digitale bestanden op een veilige plek op!)
Categorie:  Bruidsfotografie en -videografie Tags: trouwfoto's, trouwfotografie, tips, foto's, bruiloft, poseren, details
Gerelateerde inhoud
Inloggen
NL SB Ladybird